Naar homepage
Films, Series & TV

Ali B organiseert allereerste rapbattle ooit in 'The Voice of Holland'

foto: RTL XL
  1. Newschevron right
  2. Ali B organiseert allereerste rapbattle ooit in 'The Voice of Holland'

The Voice of Holland staat natuurlijk bekend om haar talentvolle zangers en zangeressen, maar er doen ook steeds vaker rappers aan het programma mee. Coach Ali B had er maar liefst drie in zijn team en die besloot hij gisterenavond tegenover elkaar te zetten in de allereerste The Voice of Holland-rapbattle ooit.

Rapbattle

In plaats van een bestaand nummer performen, had Ali iets anders voor de rappers in petto. Nigel, Dalo en Corleone kregen ieder een beat en moesten daar hun eigen tekst op schrijven. Wie de lekkerste flow had en met de hardste bars kwam, mocht door naar de volgende ronde.

Corleone

Hoewel Nigel bewees ook te kunnen zingen en Dalo sterk gebruikmaakte van zijn zelfspot, was het de Rotterdamse Corleone die er keihard met de winst vandoor ging. "Hij heeft het echt genailed", aldus Ali B. Met zijn 29 jaar heeft hij de meeste ervaring en dat was terug te horen tijdens zijn optreden.

Lil Kleine vs. Anouk

De rapbattle zorgde voor een kleine onenigheid tussen coaches Lil Kleine en Anouk, die al vaker met elkaar botsten. Lil Kleine gaf na het optreden tot grote verbazing van Anouk aan 'niet echt een mening' te hebben over de rappers. "Zij zijn hier juist omdat jíj hier zit!", zei Anouk, die het juist als haar taak ziet om - aardig of niet - haar mening te geven over de kandidaten. Lil Kleine reageerde door te zeggen dat hij het optreden heel erg slecht vond: "Als ik mijn mening hier ga geven, voor deze kinderen, is het niet heel fijn, is het niet lief, niet aardig."

Ster advertentie
Ster advertentie