Films, Series & TV

Serie Update: Rush Hour en Breaking Bad's Jesse Pinkman zijn terug

  1. Newschevron right
  2. Serie Update: Rush Hour en Breaking Bad's Jesse Pinkman zijn terug

Iedere vrijdagochtend neem ik met Fernando in Start de laatste serienieuwtjes door. Deze week lag de focus op een aantal series die de komende week uit gaan komen of voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien zijn. Shades of Blue met Jennifer Lopez, een nieuwe serie voor Breaking Bad's Jesse Pinkman en een remake van de 90's blockbuster Rush Hour. Als dat geen pretje is.

The Path

Aaron Paul. Zes jaar lang was hij Jesse Pinkman in Breaking Bad en deed hij met zijn partner in crime, Walter White, alles wat God verboden heeft. Toen in 2013 het doek viel voor misschien wel één van de beste series ooit, werd het wat stil rondom hem. Waarschijnlijk was hij op een onbewoond eiland lekker een potje aan het waterskiën met een Braziliaans fotomodel ofzo. Je moet toch wat met je centen. De cocktails en het eindeloze insmeren met factor 50 is blijkbaar gaan vervelen, want vanaf 30 maart is hij weer terug op de buis met The Path.

Nu maar hopen dat hij zich heeft weten los te maken van zijn karakter uit Breaking Bad. Niks zo irritant als iemand die zo in een bepaalde rol is gegroeid, dat je hem eigenlijk nooit meer als iemand anders kunt zien. Laten we dit voor het gemak het Joey Tribbiani complex noemen. Die gast uit Friends ga je toch nooit meer serieus nemen? Ik niet in ieder geval.

Shades of Blue

Money Train. Anaconda. The Cell. Wie de carrière van Jennifer Lopez een beetje volgt, weet dat mevrouw geen genoegen neemt met schreeuwen in een microfoon in uitverkochte stadions. Naast de nodige nummer 1's timmert J.Lo er zo nu en dan ook een filmpje uit en vanaf 30 maart kun je haar bij de Nederlandse FOX ook bekoekeloeren als detective Harlee Santos in de nieuwe politieserie Shades Of Blue.

Je hebt aan de trailer denk ik genoeg om te zien dat dit niet één van de meest hoogstaande series ooit gaat worden, maar voor de verstokte J-Lo fan en mensen die zoeken naar iets makkelijk verteerbaars, kan deze serie best een uitkomst bieden.

Rush Hour

Rush Hour. Misschien ken je 'm nog van die ene oneliner waar je je klasgenoten nog maanden lang mee gek hebt lopen maken als ze je even niet begrepen...

Misschien ken je 'm nog van die gruwelijke soundtrack met tracks van Jay Z, Wu-Tang Clan, Slick Rick en die ene video van Dru Hill, die je maar aan blééf vragen bij The Box...

Misschien denk jij bij Rush Hour wel: " Gast, waar heb je het allemaal over? Ik was drie toen die film uitkwam. Laat me lekker met rust met al je sentimentele geouwehoer.". Kan allemaal. Hoe dan ook. CBS brengt deze klassieker vanaf 31 maart als serie terug op de buis en dat zou best goed nieuws kunnen zijn.

Zou best goed nieuws kúnnen zijn, omdat we eerst maar eens een hele aflevering moeten zien. De afgelopen tijd zijn er met Minority Report, Limitless, 12 Monkeys en From Dusk Till Dawn nogal wat films omgebouwd tot serie en we kunnen helaas niet zeggen dat dit allemaal een even groot succes is geweest. Benieuwd of Carter en Lee 2.0 ons kunnen verrassen en of de makers een beetje weg weten te blijven van de culturele stereotypen waar de Rush Hour films nogal onder gebukt gingen.

Gebeurt er komende week nog wat?

Wat dacht je hiervan?

27 maart Thicker Than Water (Bravo) Seizoen 3
28 maart American Crime Story (Net5) Seizoen 1
29 maart Deadliest Catch (Discovery) Seizoen 12
30 maart Shades of Blue (Fox) Seizoen 1
The Path (Hulu) Seizoen 1
The Soul Man (TV Land) Seizoen 5
31 maart Rush Hour (CBS) Seizoen 1
Archer (FX) Seizoen 7

Ster advertentie
Ster advertentie