Films, Series & TV

Zuid-Koreaanse 'Parasite' uitgeroepen tot beste film van het jaar

foto: YouTube: Madman Films
  1. Newschevron right
  2. Zuid-Koreaanse 'Parasite' uitgeroepen tot beste film van het jaar

Heb je de Zuid-Koreaanse film Parasite al gezien? Zo niet, dan is het misschien een goed idee om daar in het nieuwe jaar tijd voor vrij te maken. Volgens Nederlandse filmjournalisten is de productie van Bong Joon-ho (Okja, Snowpiercer, The Host) namelijk de beste film van het jaar, zo meldt de Kring van Nederlandse Filmjournalisten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

rijk vs. arm

In Parasite staat het grote contrast tussen rijk en arm in Zuid-Korea centraal. De film begint in de kleine, vieze woning van Ki-taek en zijn gezin, die door het vouwen van pizzadozen proberen rond te komen. Wanneer zoon Ki-woo de nieuwe privéleraar van rijkeluisdochter Da-hye wordt, weet hij al snel ook zijn ouders en zus aan werk in de villa te helpen. Terwijl de vier moeten doen alsof ze elkaar niet kennen, dringen ze steeds verder het luxe leventje van de familie binnen. Wanneer ze een schokkende ontdekking in de villa doen, dreigt alles echter al snel helemaal mis te lopen...

THRILLER, DRAMA ÉN KOMEDIE

De bijzondere film van Joon-ho is triest, grappig en superspannend tegelijk, waardoor er niet precies één genre op te plakken is. Samen met het originele script, de verrassende plot twists en het indrukwekkende acteerwerk is de film daarom volgens recensenten een echte must-see.

Internationale waardering
Parasite staat in meerdere filmlijstjes bovenaan en ook internationaal krijgt de film veel waardering. De productie won eerder dit jaar als eerste Koreaanse film ooit de Gouden Palm en is daarnaast genomineerd voor drie Golden Globes. Ook oud-president Obama heeft de spannende film in zijn favorietenlijstje staan.

Parasite draait nu in de Nederlandse bioscopen.

Ster advertentie
Ster advertentie