Films, Series & TV

Franse documentaire over psychische problematiek wint Gouden Beer in Berlijn

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Franse documentaire over psychische problematiek wint Gouden Beer in Berlijn

De documentaire Sur l’Adamant heeft zaterdag de belangrijkste prijs in de wacht gesleept tijdens de 73e editie van het Berlijnse filmfestival. De film van de Franse regisseur Nicolas Philibert won de Gouden Beer, de prijs voor de beste film.

Over 'Sur l’Adamant'

De documentaire gaat over een boot in Parijs waar mensen met psychische problematiek worden opgevangen. "Ik heb geprobeerd om het zo discriminerende beeld dat wij vaak hebben van gekke mensen om te draaien", zei de regisseur tijdens zijn speech. "Ook als we ons niet met hen kunnen identificeren, wil ik dat we in staat zijn om op zijn minst te erkennen wat ons verbindt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere winnaars

Een andere belangrijke prijs ging naar de negenjarige Sofía Otero. Zij kreeg zaterdag tijdens het filmfestival een Zilveren Beer voor haar hoofdrol in de film 20.000 Especies De Abejas. Volgens het filmfestival is Otero de jongste winnares in de geschiedenis van de 'Berlinale'.

De film Le Grand Chariot van filmmaker Philippe Garrel won de prijs voor 'beste regie'. De Duitse actrice Thea Ehre won een Zilveren Beer in de categorie 'beste bijrol' en de film Music won in de categorie 'beste scenario'.

Ster advertentie
Ster advertentie