Films, Series & TV

Ook Disney's 'Hercules' krijgt een live-action remake

foto: Disney
  1. Newschevron right
  2. Ook Disney's 'Hercules' krijgt een live-action remake

Er kan weer een titel worden toegevoegd aan het lijstje met Disney live-action remakes, want ook Hercules krijgt een nieuwe versie! Volgens The Hollywood Reporter heeft Disney scenarioschrijver Dave Callaham (The Expendables, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) ingeschakeld om het script te schrijven. De broers Joe en Anthony Russo, de makers van onder andere Advengers: Infinity Ware en Endgame, zullen de productie op zich nemen.

Klassieker uit 1997

De originele Hercules-film kwam in 1997 uit als 38e Disney-klassieker en is dus alweer 23 jaar oud. Feeling old yet? De stemmen werden toen ingesproken door onder anderen Tate Donovan, Josh Keaton, Denny DeVito en James Woods. Het verhaal is losjes gebaseerd op de Griekse mythe van Herakles. Of de nieuwe versie trouw blijft aan de originele verhaallijn en liedjes, is nog niet bekend.

Ariana Grande

Zoals altijd gaan er bij dit soort nieuwtjes ook meteen speculaties rond over wie welke rol zou moeten spelen. Zo wordt Ariana Grande opgegooid voor de rol van Megara, nadat zij tijdens de Disney Family Singalong het liedje I Won't Say I'm In Love zong. Het zal echter nog wel even duren voordat er echt een cast wordt geselecteerd, laat staat tot de film in de bioscopen (en op Disney +?) verschijnt.

Meer remakes

Disney heeft sinds 2010 al meer dan acht miljard dollar verdiend met remakes, dus het is niet heel gek dat ze doorgaan met het vernieuwen van hun tekenfilmklassiekers. Binnenkort verschijnt de live-action versie Mulan, waarvan de releasedatum is uitgesteld vanwege het coronavirus. Voor 2021 staat Cruella op de planning, een prequel van 101 Dalmatiƫrs, net als de nieuwe versie van The Little Mermaid. Verder werd begin dit jaar een remake van Bambi aangekondigd en ook titels als Pinokkio, Snow White and the Seven Dwarfs, Peter and Wendy (gebaseerd op Peter Pan), Lilo & Stitch en Hunchback of Notre Dame staan op Disney's to-do list.

Ster advertentie
Ster advertentie