Films, Series & TV

Braziliaanse film '7 Prisoners' over mensenhandel komt naar Netflix

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Braziliaanse film '7 Prisoners' over mensenhandel komt naar Netflix

Wat als je als 18-jarige Braziliaanse jongen van het platteland naar de stad vertrekt om geld te verdienen voor je familie, maar vervolgens verstrikt raakt in de gevaarlijke wereld van de mensenhandel? Dat zie je in het indrukwekkende Braziliaanse drama 7 Prisoners (7 prisioneiros). De film, die onlangs in première ging op het filmfestival van Venetië, verschijnt binnenkort op Netflix.

Quote

In steden en landen overal ter wereld worden mensen verstopt, tot slaaf gemaakt en behandeld als wegwerpartikelen. Ik hoop dat deze film hun stem laat horen.

Regisseur Alexandre Moratto

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slachtoffers

Regisseur Alexandre Moratto raakte geïnspireerd door een docu over moderne slavernij en mensenhandel in Brazilië. Hij verdiepte zich in het onderwerp en ontmoette zelf ook slachtoffers, zo vertelde hij aan The Hollywood Reporter. "Dat was een hele nederige ervaring. Het meest bijzondere is dat een van onze castleden zelf zes maanden in een sweatshop heeft doorgebracht toen hij naar Brazilië emigreerde. Ik wilde graag mensen die slavernij hebben overleefd in de film, maar het is moeilijk mensen te vinden die daar emotioneel klaar voor zijn."

Verhaal

Christian Malheiros, een opkomend Braziliaans acteertalent, speelt de hoofdrol van Mateus in 7 Prisoners. Hij gaat onder slechte omstandigheden aan het werk op een autosloopplaats in São Paulo en komt onder leiding van de gewelddadige baas Luca (Rodrigo Santoro) te staan, die hem de wereld van de mensenhandel in sleept. Op een gegeven moment heeft Mateus geen keuze meer: hij moet vreselijk werk doen voor de man die hem gevangen heeft gezet, anders brengt hij de toekomst van zijn familie in gevaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Behandeld als wegwerpartikelen'

Moratto wil met 7 Prisoners een groot probleem aankaarten. "De film gaat over slavernij en mensenhandel, waarbij overleven vaak betekent dat je je eigen waarden en principes in gevaar moet brengen", zegt hij tegen IndieWire. "In steden en landen overal eer wereld worden mensen verstopt, tot slaaf gemaakt en behandeld als wegwerpartikelen. Ze maken onze t-shirts en mobiele telefoons en leveren onze elektriciteit. Ik hoop dat deze film hun stem laat horen."

7 Prisoners verschijnt in november op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie