Films, Series & TV

FunX-dj Eva wordt tweede bij Expeditie Robinson

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. FunX-dj Eva wordt tweede bij Expeditie Robinson

Wat een aflevering! In de zinderende finaleproef van Expeditie Robinson werd het ontzettend spannend tussen FunX-dj Eva en medefinalist Hugo Kennis. Het lukte de tv-kok in de uitgestelde shootout alsnog om Eva Cleven te verslaan. Zangeres Shary-An was in het eerste deel van de proef al afgevallen. Hugo is daarmee de winnaar van de twintigste editie van Expeditie Robinson.

FINALEPROEF
Ieder jaar pakt het Expeditie Robinson-team uit met een spectaculaire finaleproef. Voor de twintigste finale ging het televisieprogramma nog iets verder. De drie kandidaten begonnen staand op een paal, waar ze met een emmer water uit de zee moesten halen om zo een trechter te vullen en de dobber omhoog te krijgen. Zo kwam er een peddel vrij. Vervolgens moesten ze naar een vlot roeien en een puzzel oplossen. Met de code die daaruit kwam, moesten ze het slot ontgrendelen. Vervolgens kwam er een wapen los dat ze moesten gebruiken. Met kogels die ze uit zee moesten halen, moesten ze het doelwit twee keer proberen te raken.

Spannend tot het laatste moment

Hugo had een grote voorsprong, maar raakte door zijn kogels heen en kon het spel niet afmaken. Bij Eva gebeurde kort daarna hetzelfde. Shary-An viel af, omdat ze de puzzel niet op tijd kon afkrijgen. Wegens het zware weer kon de proef niet worden voortgezet. Pas de volgende dag volgde een shootout tussen de twee. Het lukte beiden niet om het target te raken, waardoor Hugo alsnog won. Hij was namelijk de eerste die de dag ervoor wel een van de doelwitten wist te raken.

Traantjes

"Ik heb wel een paar traantjes gelaten, wat was het spannend, niet normaal!", vertelt Eva na afloop van de finale in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Daar was zij samen met alle andere kandidaten en Expeditie-fans aanwezig om de laatste aflevering te kijken.

SEIZOEN 20

Eva stond in de finale met zangeres Shary-An en tv-kok Hugo Kennis. Verder namen dit seizoen ook rapper Akwasi, 3FM-dj's Frank van der Lende en Eva Koreman, YouTubers Rijk Hofman, Dionne Slagter en Kalvijn, ex-profhandbalster Yvette Borch, nieuwslezeres Fien van Vermeulen, ex-Dolly Dot Anita Heilker, presentatrice Kim Kötter, coureur Tim Coronel, zanger Thomas Berge, catwalkcoach Mariana Verkerk, presentator Rob Geus, verslaggever Jaap van Deurzen, ex-fluitiste Berdien Stenberg en realityster Roy Donders deel aan de spelshow.

Ster advertentie
Ster advertentie