Films, Series & TV

Fans klagen Universal Pictures aan omdat Ana de Armas geen rol had in 'Yesterday'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Fans klagen Universal Pictures aan omdat Ana de Armas geen rol had in 'Yesterday'

Het kan weleens voorkomen dat een film niet helemaal aan de verwachtingen van kijkers voldoet. De teleurstelling is vaak nog groter als de trailer juist erg goed in elkaar steekt. Meestal zetten mensen zich binnen no-time over die teleurstelling heen en gaan ze gewoon weer verder met hun leven, maar voor twee fans van Ana de Armas was dat blijkbaar onvoldoende. De twee klagen Universal Pictures aan, omdat de actrice niet in de film Yesterday speelde, terwijl ze wel in de trailer te zien is.

Schadevergoeding van vijf miljoen

Nieuwssite The Hollywood Reporter meldt dat de mannen Michael Rosza en Conor Woulfe, respectievelijk uit Californië en Maryland, Yesterday hadden gehuurd via Amazon Prime na het bekijken van de trailer. Nadat ze de film hadden gezien, bleek dat Ana de Armas nergens te bekennen was, aangezien haar rol uit de film werd geschrapt. Rosza en Woulfe zijn daar overduidelijk allesbehalve blij mee en vinden dat uitgever Universal Pictures hen voor de gek heeft gehouden. Daarom eisen ze nu een schadevergoeding van vijf miljoen dollar.

"Pracht van mevrouw De Armas"

Volgens de twee mannen gebruikte Universal Pictures bewust beelden waarin Ana de Armas te zien was in de trailers om hype te creëren voor Yesterday. "Universal Pictures gebruikte de faam, uitstraling en pracht van mevrouw De Armas, omdat ze niet konden leunen op de bekendheid van andere acteurs. Door haar scènes in de trailers te verwerken, wilden ze de verkoop en verhuur van de film maximaliseren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangeklaagd namens alle gedupeerden

Yesterday werd door filmcritici en fans overwegend positief ontvangen en heeft ruim 153 miljoen dollar opgeleverd. Desondanks gaan Rosza en Woulfe ervan uit dat er meer mensen zijn die zich bedrogen voelen, omdat Ana de Armas niet in de film te zien is. Daarom klagen ze Universal Pictures aan namens iedereen in de staten Californië en Maryland die betaald heeft voor Yesterday en zich net zo voelen als zij.

Ster advertentie
Ster advertentie