Films, Series & TV

Emotioneel tv-debuut voor 'Hiphop Stars' met Jayh, Keizer en Fernando

foto: BNN/VARA
  1. Newschevron right
  2. Emotioneel tv-debuut voor 'Hiphop Stars' met Jayh, Keizer en Fernando

De eerste aflevering van de nieuwe muziekshow Hiphop Stars was gisteravond te zien op televisie. Met FunX-dj Fernando als presentator zagen we hoe Jayh en Keizer zaterdagavond zeer persoonlijke raps maakten met cabaretière Karin Bloemen en radio-dj Fien Vermeulen.

Emotioneel optreden

Karin Bloemen werd in Hiphop Stars gekoppeld aan Jayh Jawson. Als slachtoffer van incest, wilde zij jongeren een hart onder de riem steken en leren dat je erover moet praten. "Als je niet praat, dan is de enige die je beschermt de dader. Er is leven na de dood. Je hebt recht op alles wat de wereld je te bieden heeft." Na een hele heftige schrijfsessie volgde een zeer emotioneel optreden, waarin Karin de onderste steen boven wist te halen.

"Het raakt mij elke keer"

Keizer en radio-dj Fien Vermeulen van Q Music werden ook aan elkaar gekoppeld in Hiphop Stars. Zij heeft leverklierkanker gehad. Deze heftige ziekteperiode had een enorme invloed op haar leven. Samen met Keizer doken ze dieper in het verhaal en schreven ze een motiverend rapnummer. "Ik had nooit verwacht dat ik zoiets zou kunnen maken wat mij nog troost geeft als ik er een dag minder in zit. Ik heb het nog vaak geluisterd en het raakt mij elke keer. Dat vind ik mooi. Ik hoop zo dat het misschien anderen ook iets geeft waar ze zich in zullen herkennen."

Hiphop Stars

In de komende afleveringen helpen bekende rappers zoals Akwasi, Lauwtje, Cho en ook Glen Faria beroemde Nederlanders zoals Gregory Sedoc, Soundos El Ahmadi, Goede Liekens en Danny de Munk gaan helpen bij het maken van een rap over zichzelf.

Ster advertentie
Ster advertentie