Films, Series & TV

Michiel Huisman is een duistere sekteleider in horrorfilm 'The Other Lamb'

foto: IFC Midnight
  1. Newschevron right
  2. Michiel Huisman is een duistere sekteleider in horrorfilm 'The Other Lamb'

Gestoorde sektes zijn regelmatig het onderwerp van thrillers of horrorfilms. Waarschijnlijk omdat veel mensen stiekem best geïnteresseerd zijn in die verhalen. Zo ook Michiel Huisman, die in de nieuwe horrorfilm The Other Lamb zelf een sekteleider speelt. De film lijkt een soort kruising tussen het bizarre Midsommar en de succesvolle serie The Handmaid's Tale, dus voor liefhebbers van deze titels is het zeker een aanrader.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De herder

The Other Lamb gaat over een zelfvoorzienende gemeenschap van alleen maar vrouwen met Shepherd (Michiel Huisman) als leider. Ze wonen in het bos, gebruiken geen moderne technologie en volgen strenge leefregels. Zo zijn de vrouwen opgedeeld in 'dochters' en 'vrouwen'. Selah (Raffey Cassidy) is een van de dochters die opgroeit in de sekte. Wanneer ze ouder wordt, krijgt ze enge visioenen die haar laten twijfelen aan de omgeving waarin ze leeft. Ook ontdekt ze de duistere kant van de Shepherd...

De kracht en zelfstandigheid van vrouwen

De film is geregisseerd door de award winnende Poolse regisseur Malgorzata Szumowska. Volgens Michiel Huisman, die al in meerdere Amerikaanse producties schitterde, was het een van zijn meest uitdagende rollen, zo zegt hij in een interview met Metro:

"Toen ik het script voor het eerst las, aarzelde ik een beetje over het personage dat zo duister en manipulatief is. Maar toen ik mijn eerste gesprek met de regisseur had, overtuigde ze me ervan dat dit voor haar een verhaal is over de kracht en zelfstandigheid van vrouwen. De vrouwen in deze film komen echt voor zichzelf op. Ik hoop dat de kijker dat thema pakt."

On Demand

The Other Lamb kwam begin deze maand al uit in Amerika. In Nederland kan je de film vanaf 30 april on demand bekijken, aangezien bioscopen vanwege de coronacrisis dicht zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie