Naar homepage
Films, Series & TV

Het 101Barz-concert met het Metropole Orkest nog niet gezien? Doe dat dan snel!

foto: BNNVARA
  1. Newschevron right
  2. Het 101Barz-concert met het Metropole Orkest nog niet gezien? Doe dat dan snel!

Voor het vieren van de vijftiende verjaardag pakte 101Barz groots uit. Het hiphop-platform werkte samen met het Metropole Orkest voor een groots concert in Carré, Amsterdam. Of zoals Rotjoch het zei: "hiphop-shit op een hele bijzondere manier". Het legendarische concert, waarbij verschillende artiesten optraden met een speciale versie van hun sessie, was gisteren te zien op NPO 3. Mocht je het gemist hebben, dan is het zeker de moeite waard om het hieronder even terug te kijken.

Bijzonder

"Wie had dat gedacht 15 jaar geleden?", aldus Kevin, één van de artiesten die met het Metropole Orkest in Carré mocht staan. Ook Fresku vond het een bijzonder moment. Hij stond vaker in Carré, maar dat was dan "vanuit hele elitaire televisie-achtige shit". Dat hij er nu met 101Barz stond, vond hij geweldig: "Ik denk dat er geen enkele rapper hier is die dit niet zou willen voor zichzelf, met zo'n heel orkest op het podium. Zo op dit niveau."

Naast Kevin en Fresku traden ook Mocromaniac, Frenna, Eves Laurent, Latifah, Broederliefde, Crooks, Hef, Adje, Jonna Fraser, Josylvio en Winne op.

Samenkomen

De rappers waren niet de enigen die de samenwerking heel bijzonder vonden. Voor het orkest was het ook een hele nieuwe ervaring. Wel eentje die voor herhaling vatbaar is als het aan dirigent Phil Meadows ligt: "Er is zoveel talent van de artiesten en zoveel creativiteit. Het is briljant om de verschillende culturen samen te zien komen."

Ster advertentie
Ster advertentie