Films, Series & TV

Jamal Ben Saddik en Koen Kardashian lopen een dag met elkaar mee en dat is... awkward

foto: NPO Start
  1. Newschevron right
  2. Jamal Ben Saddik en Koen Kardashian lopen een dag met elkaar mee en dat is... awkward

Jamal Ben Saddik en Koen Kardashian leiden twee hele uiteenlopende levens. Kickbokser Jamal heeft een doel voor ogen en werkt keihard om dit te bereiken. Influencer Koen besteedt zijn tijd liever aan feesten en socializen. In het programma Dit is niet mijn wereld vriend liepen de twee een dagje met elkaar mee om te kijken wat ze - ondanks dat ze niet meer van elkaar konden verschillen - van de ander kunnen leren.

Boksen

"Op het moment dat ik Koen zag binnenlopen dacht ik: dit wordt niets. Roze jas aan, blonde haren... hij kan niet eens normaal lopen zoals een normaal mens," is de eerste indruk van Jamal over Koen. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst in de sportschool en stapten meteen samen in de ring. Jamal liet Koen letterlijk alle hoeken van de ring zien: "Toen we gingen sparren was het net of ik tegen een vrouw sparde".

Na de workout werd Koen emotioneel. Afgelopen zomer werd hij op een gewelddadige wijze overvallen in Londen en het sparren herinnerde hem aan deze traumatische ervaring. Volgens Jamal zal sporten hem juist goed doen en meer zelfvertrouwen geven.

Geen doel

Hoewel het sparren van de mannen al best ongemakkelijk was, wordt het er niet beter op als Jamal zich een dagje onderdompelt in het leven van Koen. "Ik zie gewoon dat die jongen geen doel voor ogen heeft," aldus Jamal die benieuwd is hoe Koen zijn levensstijl volhoudt. Samen gaan ze ontbijten, genieten ze van een relaxt dagje in de spa en gaan ze opnieuw uitgebreid uit eten. En dat geeft Jamal wel bepaalde inzichten: "Ik mis heel veel. Gewoon een keer een middag genieten en niets doen. Maar dat kan voorlopig niet en daar ben ik me ook bewust van."

Ook komt Jamal erachter dat Koens leven echt niet altijd over rozen is gegaan. Koen werd jarenlang gepest op school en verborg dit voor zijn familie, omdat hij hen niet ongelukkig wilde maken. Daarnaast krijgt de influencer nog steeds veel haat over zich heen en wordt hij soms zelfs bedreigd. Jamal vindt dat heftig.

"Zijn leven bestaat uit feesten en drinken, maar kennelijk heeft hij ook een verleden gehad waarin hij is gepest. Dat is best erg."


Screenshot van NPO Start

Leef en laat leven

Uiteindelijk hebben de mannen het best leuk gehad met elkaar en konden ze zeker van elkaar leren. Jamal wil meer gaan genieten van de kleine dingen in het leven en geeft Koen de tip mee om te bedenken wat hij echt met zijn leven wil doen en een doel voor ogen te krijgen. Koen voelde zich erg "leeg en oppervlakkig" na de twee dagen met Jamal. "Als ik naar Jamal kijk zie ik een man van respect, een man van zijn woord en hij is niet bang voor een andere wereld." Hoewel hij daardoor wel geïnspireerd is, beseft hij zich ook dat hij niet compleet gaat veranderen.

"Iedereen doet het op zijn eigen manier. Leef en laat leven."

Ster advertentie
Ster advertentie