Films, Series & TV

Will Smith en Jada Pinkett Smith gaan Afrikaanse films en series produceren

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Will Smith en Jada Pinkett Smith gaan Afrikaanse films en series produceren

Will Smith en Jada Pinket Smith gaan meerdere films en series maken die allemaal zijn gesitueerd in Afrika of gaan over de Afrikaanse cultuur. Het echtpaar heeft met hun eigen productiebedrijf een deal gesloten met EbonyLife Studios, een van de grootste productiebedrijven in Nigeria.

Projecten

De samenwerking houdt volgens Deadline in dat er ten minste twee series en een film worden uitgebracht door EbonyLife Studios en Westbrook Studios (het productiebedrijf van Will en Jada). Een van die projecten is in ieder geval Dada Safaris, een dramedyserie over vier vrienden die een safaribedrijf erven waar zij nieuw leven in willen blazen. Daarnaast zullen Will en Jada ook werken aan Are We Getting Married, een comedy over een dochter uit een rijk Nigeriaans gezin die verliefd wordt op een zwarte Amerikaanse man uit Atlanta.

Quote

Wereldwijd Afrikaanse verhalen vertellen vanuit ons eigen perspectief"

Mo Abudu (EbonyLife Studios)

Afrikaanse verhalen

Met de samenwerking willen de twee productiebedrijven meer aandacht schenken aan de creativiteit die er in Afrika te vinden is. "Met trots kan ik aankondigen dat de samenwerking met Westbrook Studio's van Will en Jada nu realiteit is", zegt Mo Abudu, hoofddirecteur van EbonyLife. "Wij willen wereldwijd Afrikaanse verhalen vertellen vanuit ons eigen perspectief."

Ster advertentie
Ster advertentie