Films, Series & TV

Akwasi en Tygo Gernandt maken prachtige reis over de gevaarlijkste wegen van Lesotho

  1. Newschevron right
  2. Akwasi en Tygo Gernandt maken prachtige reis over de gevaarlijkste wegen van Lesotho

In de eerste levering van een nieuw seizoen Gevaarlijkste Wegen van de Wereld rijden Akwasi en Tygo Gernandt van het Zuid-Afrikaanse Durban naar Lesotho. Vooral de wegen van het hooggelegen Lesotho - ook wel de Kingdom of Skies genoemd - zijn erg gevaarlijk. Gelukkig zijn beide mannen, die elkaar voor de reis nog niet kenden, heel relaxt en komen ze er al snel achter dat ze een goed team vormen.

Reis

Tijdens de reis bezoeken Akwasi en Tygo onder andere een reservaat voor witte neushoorns, spotten ze onderweg wilde dieren en gaan ze skinnydippen. Ook ontmoeten ze de lokale bevolking en leren ze over de cultuur en heftige geschiedenis van Lesotho. Als ze onderweg een groepje kinderen ontmoeten, reageren de kinderen angstig en rennen ze weg. Later legt een lerares uit dat dit komt doordat er vaak kinderen worden ontvoerd en verkocht aan andere landen. "Er worden organen uit hun lichaam gehaald. We weten niet waarom."

Filmwereld

Hoewel de mannen vrijwel meteen een goede klik hebben, ontdekken ze tijdens de lange dagen in de auto dat ze het niet overal over eens zijn. Zo stelt Akwasi, die naar eigen zeggen een van de meest prestigieuze toneelscholen van Nederland heeft afgerond, dat er meer ruimte moet komen voor diversiteit in de Nederlandse filmwereld. Zelf is hij gestopt met acteren, omdat hij niet de rollen kreeg waar hij op hoopte. "Ik dacht dat de wereld voor me openstond, omdat ik niet leek op iedere acteur, [...] maar ik krijg alleen stereotyperende rollen aangeboden. Mijn Nederlands is te goed. Dan vragen ze of ik wat gebrekkiger Nederlands kan spreken." Volgens hem zegt het al genoeg dat er nog nooit een donker iemand de hoofdrol heeft gespeeld in een succesvolle Nederlandse film.

Tygo, die zelf een van de bekendste acteurs van Nederland is en in ontelbaar veel producties gespeeld heeft, is het daar niet mee eens. "Ik heb best veel films en series gedaan, maar het is niet zo zwart-wit. Letterlijk."

Gevaarlijkste wegen van de wereld

Naast Akwasi en Tygo zullen er nog veel meer BN'ers achter het stuur kruipen om de gevaarlijkste wegen van de wereld te trotseren. Onder andere Shirma Rouse, Fajah Lourens, Remy Bonjasky, Kalvijn, Tony Junior en Monica Geuze zijn de komende weken te zien in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie