Films, Series & TV

'Matrix'-fans opgelet: de vijfde film is in de maak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Matrix'-fans opgelet: de vijfde film is in de maak

Fan van de The Matrix-filmreeks? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er is namelijk een vijfde film van de Matrix in de maak. Dit hebben verschillende Amerikaanse media naar buiten gebracht.

Nieuwe 'Matrix'-film

De Matrix-filmreeks krijg drie jaar na de laatste film uitkwam een nieuw deel. Dat meldt het Amerikaanse Variety. Volgens de mediaoutlet gaat het om de eerste film binnen de serie die door een nieuwe regisseur wordt gemaakt. Zo waren Lana en Lilly Wachowski de regisseurs van de vorige vier delen, maar zal nu Drew Goddard aan het roer staan. De regisseur is bekend van films zoals The Martian met acteur Matt Damon en The Cabin in The Woods. "Ik overdrijf niet als ik zeg dat de Matrix-films zowel de filmwereld als mijn leven hebben veranderd", deelt Goddard over de films. "Het voortreffelijke kunstenaarschap van Lana en Lilly inspireert me dagelijks. Ik ben meer dan dankbaar dat ik de kans krijg om verhalen in hun wereld te vertellen."

Het verhaal zou volgens Warner Bros Studios doorgaan in "de wereld van fantasie, zonder af te wijken van wat de filmserie tot een succes heeft gemaakt." Het is nog niet duidelijk of Keanu Reeves de rol van Thomas A. Anderson zal vertolken. Ook is het nog te vroeg om te melden of acteurs Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett-Smith, Laurence Fishburne en Hugo Weaving in de film zullen spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Matrix

De laatste Matrix-film kwam uit in 2021 en was een vervolg op The Matrix Revolutions uit 2003. De films gaan over een computerhacker genaamd Thomas A. Anderson, later bekend als Neo, die erachter komt dat hij in een virtuele wereld leeft. De eerste film, die uitkwam in 1999, maakte veel impact binnen de filmwereld door de nieuwe technieken die werden gebruikt in bepaalde actiescènes. De reeks kreeg drie andere films en brachten zo'n twee miljard dollar op.

Ster advertentie
Ster advertentie