Films, Series & TV

Film over Marvin Gaye in de maak met Dr. Dre als producer

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Film over Marvin Gaye in de maak met Dr. Dre als producer

Er is een film in de maak over het leven van soullegende Marvin Gaye. Dr. Dre is een van de producenten van de filmbiografie over de artiest, die What's Going On gaat heten. Dat meldt Deadline.

Complexe relatie met vader

De film zal een terugblik worden op de belangrijkste momenten uit het leven van Gaye. Zo komt bijvoorbeeld de complexe relatie met zijn vader, die hem in 1984 doodschoot, aan bod. Ook andere relaties, die hem inspireerden tot het schrijven van wereldhits, zullen in de film worden behandeld. De zanger geldt als een van de iconen uit het Motown-genre en scoorde enorme hits met nummers als I Heard It Through The Grapevine en Let's Get It On.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Flink budget

De film wordt geregisseerd door Allen Hughes, voornamelijk bekend van de films Menace II Society en The Book of Eli. Volgens Deadline is er ook een behoorlijk budget vrijgemaakt voor de film, die meer dan 80 miljoen dollar (ruim 67 miljoen euro) moet gaan kosten. Naast Dr. Dre is ook Jimmy Iovine, bekend van Interscope Records, betrokken als producent.

Veel filmmakers hebben in het verleden al geprobeerd een film te maken over Gaye. Deze pogingen mislukten echter allemaal, omdat er problemen ontstonden rondom de muziekrechten van de zanger. Omdat voor dit project de nabestaanden van de soullegende betrokken zijn, kunnen al zijn liedjes worden gebruikt. De film wordt verwacht in 2023.

Ster advertentie
Ster advertentie