Films, Series & TV

Danny Ghosen maakt documentaire over schaduwzijde van WK in Qatar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Danny Ghosen maakt documentaire over schaduwzijde van WK in Qatar

Danny Ghosen brengt volgende week een documentaire uit over het WK voetbal. In de schaduw van het WK bestaat uit drie korte afleveringen en een langere documentaire die later uitkomt. In de documentaire praat Ghosen onder meer met families van overleden mensen die hebben meegeholpen aan de bouw van voetbalstadions voor het WK, dat eind november begint.

In de schaduw van het WK

Danny portretteert in Nepal families van overleden arbeiders. Hij onderzoekt daarnaast of iemand van de spelers van het Nederlands elftal of de KNVB zich verantwoordelijk voelt en bereid is om iets te doen voor de mensen die de infrastructuur voor het WK hebben gebouwd. Na de drie wekelijkse uitzendingen die op dinsdag 25 oktober van start gaan, wordt op maandag 14 november nog een lange documentaire uitgezonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omstreden

Op zondag 20 november gaat het omstreden WK voetbal in Qatar van start. Voor de totstandkoming van het toernooi zijn mensenrechten geschonden en kwamen duizenden mensen om het leven.

Grote sportevenementen zoals het WK voetbal worden vaak gebruikt om het gastland internationaal in een goed daglicht te zetten. Landen proberen zo in sommige gevallen te verbergen wat er misgaat in hun land, zoals het schenden van mensenrechten. Dat wordt 'sportwashing' genoemd, waar Qatar zich volgens Amnesty International in ieder geval schuldig aan maakt.

Ster advertentie
Ster advertentie