Films, Series & TV

Stijn (23) onderzoekt maagd zijn in nieuwe YouTube-serie

foto: BNNVARA
  1. Newschevron right
  2. Stijn (23) onderzoekt maagd zijn in nieuwe YouTube-serie

Er zijn genoeg tv-programma's, films, podcasts en YouTube-video's over seks te vinden, maar over maagd zijn wordt niet zo vaak gesproken. Daar wil Stijn (23) verandering in brengen. Hij krijgt namelijk vaak vreemde reacties als mensen horen dat hij nog maagd is. In de YouTube-serie Jong Geleerd, Nooit Gedaan van Spuiten en Slikken gaat hij op onderzoek uit. Waarom heeft hij nog geen seks gehad en waarom is dat zo'n ding?

Stijn (23) vertelt Fernando over zijn maagdelijkheid en de docu-serie

Quote

Ik wil met deze docu laten zien dat het niet uitmaakt dat je nog maagd bent. Dat je ook volledig bent als je géén seks hebt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schaamte

Stijn heeft naar eigen zeggen een fantastisch leven met fijne vrienden, een prettige woonplek en een toffe baan. Toch knaagt er iets aan hem, namelijk dat hij nog maagd is. "Ik heb me er jaren voor geschaamd en dacht altijd dat ik de enige was", vertelt hij in een teaser van de serie. Dat terwijl ongeveer een kwart van mannen tussen de 21 en 24 jaar nog maagd is. In Start met Fernando vertelt hij gekke en verbaasde reacties te krijgen wanneer mensen horen dat hij nog nooit seks heeft gehad. "Mensen zijn vol ongeloof. Ze snappen niet dat je jong, sociaal en open kunt zijn en daarnaast ook maagd."

'Opstapeling van verschillende dingen'

Seks is er bij Stijn simpelweg nog nooit van gekomen. "Tot m'n achttiende zat ik nog in de kast, woonde ik in Twente en was ik vooral aan het ontdekken wie ik zelf was. Toen kende ik ook geen andere homojongens", vertelt hij. "Toen ik ging studeren, was ik best onzeker over mezelf en m'n lichaam, dus toen was ik er ook niet echt klaar voor."

Vorig jaar verhuisde Stijn naar Amsterdam en was hij ready om daar het uitgaans- en eventuele seksleven te ontdekken. "Maar toen kwam corona. Dus het is een opeenstapeling van dingen." Dates heeft hij wel gehad, maar daar is nooit iets uitgekomen.

Fernando's eerste keer

Fernando doet tijdens het gesprek uit te doeken hoe zijn eerste keer eraan toeging. "Ik was zeventien. Het was wel grappig", vertelt hij. "M'n moeder was een weekend weg en het meisje was een soort collega van me. Op een gegeven moment kwam van het een het ander, maar ik wist totaal niet wat ik deed. Ik vind dat ik wel beter ben geworden sindsdien. Maar neem gewoon je tijd en doe wanneer je het voelt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat maakt het uit?

In de docu-serie gaat Stijn met verschillende mensen in gesprek over zijn maagdelijkheid. Bijvoorbeeld met seksuoloog Kaat Bollen, maar ook met Ruud, die een cursus volgt om vrouwen te versieren en Joey, die zich laat ontmaagden door een escort. Tot slot gaat hij tijdens een 'maagdendiner' in gesprek met andere jongeren die nog nooit seks hebben gehad om antwoord te vinden op de vraag: wat maakt het eigenlijk uit?

"Ik maak dit echt voor anderen. Mensen zoals ik, zodat ze kunnen zien dat ze niet de enige zijn en vooral dat het helemaal niet gek is om na je twintigste nog maagd te zijn. Als ik dit zelf had gezien toen ik negentien was, had ik ook niet zo lang met die vragen in mijn hoofd rond hoeven lopen."

Jong Geleerd, Nooit Gedaan is vanaf morgen elke vrijdag om 17.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken.

Ster advertentie
Ster advertentie