Films, Series & TV

Eddie Murphy's 'Coming to America' krijgt vervolg

  1. Newschevron right
  2. Eddie Murphy's 'Coming to America' krijgt vervolg

Coming to America is pure nostalgie. En nu is het ook nog eens zo dat de komedie uit 1988 een vervolg krijgt. Eddie Murphy, die toen in de hoofdrol speelde, gaat dat ook doen in de aankomende film.

van zamunda naar new york

In de succesvolle komedie, die menig kind dat opgroeide in de jaren '80 en '90 waarschijnlijk vaker heeft gezien, vertolkt Eddie de rol van Akeem. Hij is een verwende prins uit het fictieve Afrikaanse land Zamunda, die incognito naar New York vliegt om daar de vrouw van zijn dromen te vinden. Hij wil absoluut niet trouwen met een gehoorzame vrouw uit zijn eigen rijk, want een zelfstandige krachtige dame is waar zijn voorkeur naar uitgaat.

Eenmaal in Amerika, ondervindt Akeem - samen met zijn vriend Semmi - hoe het is om te leven zonder dat men weet dat je een prins bent en wordt hij verliefd op een simpele schoonheid uit de Big Apple.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

zoon?

In het vervolg, waarvan nog geen exacte releasedatum bekend is, komt Akeem tot de ontdekking dat hij een zoon heeft in Amerika en reist er weer naartoe. Naast Eddie Murphy, is het plan dat ook andere acteurs uit het eerste deel een rol gaan spelen in het vervolg.

regie

De regie van Coming to America 2 wordt gedaan door Craig Brewer. De 47-jarige Amerikaan is verantwoordelijk voor de regie van onder andere de film Hustle & Flow en verschillende afleveringen van Empire.

Ster advertentie
Ster advertentie