Films, Series & TV

Netflix komt met romantische komedie 'Someone Great' over vriendschap en liefdesverdriet

  1. Newschevron right
  2. Netflix komt met romantische komedie 'Someone Great' over vriendschap en liefdesverdriet

Netflix komt binnenkort met een nieuwe romantische komedie. In Someone Great speelt de Puerto Ricaanse Gina Rodriguez, bekend van Jane The Virgin, de rol van muziekjournalist Jenny uit New York. Omdat ze een droombaan aangeboden krijgt in San Francisco, maakt haar vriend - met wie ze al negen jaar samen is - het uit. Hij wil niet mee verhuizen en heeft ook geen zin in een lange afstandsrelatie. Gelukkig zijn haar twee beste vriendinnen Erin (DeWanda Wise) en Blair (Brittany Snow) er om Jenny door de break-up heen te slepen. Samen beleven ze één laatste epische avond in New York, voordat Jenny naar San Francisco vertrekt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen prins op het witte paard

De meeste romantische komedies zitten vol clichés. Vaak draait het om een relatie die in de problemen komt en waarbij het koppel uiteindelijk toch weer bij elkaar komt of juist een nieuwe liefde vindt. Someone Great is anders. Zo laat regisseuse Jenn Kaytin Robison weten op Twitter: "Ik heb altijd al een film willen maken waarbij de vrouw voor haarzelf kiest. Dus heb ik er een gemaakt." In een interview met Refinery29 vertelt ze daar meer over:

"Ik wilde een romantische film maken over een vrouw die net uit een relatie komt en haar eigen prins op het witte paard is, in plaats van dat er een andere man voor haar moet zijn. De film draait om vriendschap en hoeveel liefde en steun er is. Dat geeft Gina's personage kracht om voor zichzelf te kiezen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Someone Great is vanaf 19 april op Netflix te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie