Films, Series & TV

Squid Game-spel met enorme pop aanstaand weekend te spelen in Rotterdam en Maastricht

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Squid Game-spel met enorme pop aanstaand weekend te spelen in Rotterdam en Maastricht

De kans is groot dat je tijdens het bingen van de populaire Netflix Original Squid Game bij jezelf dacht: 'Als mijn leven niet op het spel stond, had ik graag meegedaan aan deze spelletjes'. Wat dat betreft heeft Netflix Nederland goed nieuws voor liefhebbers van de reeks. Het spel 'rood licht, groen licht' met de enorme pop is dit weekend namelijk te spelen in Maastricht en Rotterdam!

Prijs blijft nog geheim

Aanstaande zaterdag 16 oktober kunnen fans tussen 12:00 en 17:00 uur het spel spelen op het plein de Markt in de binnenstad van Maastricht. Op 17 oktober is Rotterdam aan de beurt en staat de angstaanjagende pop op het Eendrachtsplein. Het spel wordt precies zo gespeeld als in de serie, uiteraard met als uitzondering dat je leven je niet wordt ontnomen als je verliest. Wat er precies te winnen valt, houdt Netflix nog even geheim, maar het zal hoogstwaarschijnlijk geen 45,6 miljard won - omgerekend 33 miljoen euro - zijn. Ook moeten deelnemers minimaal 16 jaar zijn of een ouder bij zich hebben voor toestemming.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spraakmakend spel

De pop uit het spraakmakende spel wordt sinds de release van Squid Game veel gebruikt in memes. In 'red light, green light' spelen 456 mensen met enorme schulden om een geldbedrag dat steeds groter wordt naarmate het aantal spelers afneemt. De pop staat tegen een boom en zolang ze wegkijkt en zingt, mogen deelnemers op haar aflopen. Zodra ze omkijkt moet iedereen stilstaan. Wie nog beweegt, wordt meteen doodgeschoten.

Ster advertentie
Ster advertentie