Films, Series & TV

Sinem Kavus over vrouwelijke 'Mocro Maffia'-hoofdrol: ''Een uniek perspectief''

foto: Videoland
  1. Newschevron right
  2. Sinem Kavus over vrouwelijke 'Mocro Maffia'-hoofdrol: ''Een uniek perspectief''

Videoland kondigt in aanloop naar het vierde seizoen van Mocro Maffia de korte film Mocro Maffia Meltem aan. De film introduceert het nieuwe karakter Meltem, dat ook in het vierde seizoen van de serie te zien zal zijn. Het is de eerste keer dat een vrouwelijke actrice de hoofdrol speelt in de reeks. FunX sprak hoofdrolspeelster Sinem Kavus over haar rol in de spectaculaire film en de gelijkenissen met haar eigen leven.

Intens avontuur

De makers van Mocro Maffia ontvingen voor de serie onder meer een Gouden Kalf en een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. Sinem Kavus vond het spannend om aan een spin-off van de populaire serie mee te doen. ''Het was een intens avontuur. Na een aantal audities hoorde ik vrij snel dat ik was uitgekozen. Daar was ik erg blij mee'', vertelt Sinem, die eerder onder meer in de film Forever Rich speelde.

De 30-jarige actrice is trots op de inbreng van vrouwelijke actrices in de film. ''In seizoen 3 van de serie zag je al dat vrouwen belangrijke karakters speelden in de serie. Er zijn natuurlijk ook echt vrouwelijke misdadigers in de wereld en nu kun je het meemaken vanuit het perspectief van een vrouwelijke crimineel. Dat is in een Nederlandse film vrij uniek.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meltem

Wie Mocro Maffia heeft gezien, weet dat er onverwachte wendingen in de serie zitten die ervoor zorgen dat je blij bent dat je niet in de schoenen van de personages staat. In de nieuwe film word je meegenomen in het leven van Meltem, een Turkse vrouw die in de creditcardfraude zit en er alles aan doet om haar gokverslaafde vader te helpen.

''Eigenlijk weet ze dat ze hem niet moet helpen, maar ze heeft een zwak voor hem. Ze kiest ervoor om hem voor de laatste keer uit de brand te helpen. Meltem gaat naar haar familie in Duitsland, die echt in de zware drugshandel zit, maar komt er dan achter dat haar vader een lening bij Paus heeft afgesloten. Dat zorgt ervoor dat er nog meer druk op de terugbetaling komt'', vertelt de hoofdrolspeelster over de veelbelovende film.

Turks

Naast het feit dat Sinem de eerste vrouwelijke Mocro Maffia-hoofdrol voor haar rekening neemt, is de film om nog een bijzondere reden uniek te noemen. In het grootste gedeelte van de film wordt namelijk Turks gesproken. Verder wordt er een aantal nieuwe personages geïntroduceerd, maar zijn er ook acteurs te zien die al eerder in de serie aan bod kwamen, onder wie ICE en Moeman. Zij zullen er namens Paus alles aandoen om de openstaande schuld, van Meltems vader, zo spoedig mogelijk te innen.

Quote

Je bent er gewoon voor je familie, no matter what.

Sinem Kavus

Familie

De openstaande schuld van haar vader zorgt ervoor dat Meltem te maken krijgt met gewelddadige conflicten en drugsgerelateerde situaties. Sinem vertelt dat de film in dat opzicht weinig verbanden heeft met haar eigen leven. ''Maar als het om hechte familiebanden gaat, dan herken ik dat wel. Je bent er gewoon voor je familie, no matter what.'' Ze vertelt dat haar familie haar altijd heeft gesteund bij het volgen van haar dromen. ''Vooral mijn moeder vond het heel leuk dat ik actrice wilde worden. Alleen moest ik wel wat zekerheid opbouwen, voordat ik naar de toneelschool mocht. Ik heb daarom eerst nog een opleiding Toerisme gedaan, zodat ik daarop terug kon vallen.''

Ook haar vader is supertrots op Sinem. ''Er zijn natuurlijk momenten geweest dat hij dacht: 'Wat ben je toch allemaal aan het doen?' Het blijft een onzeker vak, dus dat kan ik hem niet echt kwalijk nemen. Dat is eigenlijk juist onvoorwaardelijke liefde, omdat ze het beste voor je willen. Ze zijn nu blij dat ik doe wat ik altijd al heb willen doen.''

Quote

Soms moet je het alleen doen en moet je voor jezelf kiezen.

Sinem Kavus

Voor jezelf kiezen

Toch was het voor Sinem niet altijd even makkelijk om tegen de stroom in te gaan. Op moeilijke momenten kun je volgens de actrice het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. ''Het enige wat je dan kunt doen, is in jezelf blijven geloven, blijven werken en doen wat je moet doen. Soms moet je het alleen doen en moet je voor jezelf kiezen. Ook als je ouders het er niet mee eens zijn. Het blijft onvoorwaardelijke liefde, daar moet je jezelf aan herinneren. Ga op zoek naar mensen die je wel kunnen steunen en die in dezelfde wereld zitten als jij. Je kunt van die mensen advies krijgen over welk pad je moet bewandelen, zodat je je niet alleen voelt.''

Haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen hebben er mede voor gezorgd dat ze de hoofdrol speelt in Mocro Maffia Meltem. De 40 minuten durende film komt op 10 december uit en is te zien op Videoland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie