Films, Series & TV

Bilal Wahib ontvangt 'Shooting Star' op filmfestival Berlijn

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Bilal Wahib ontvangt 'Shooting Star' op filmfestival Berlijn

Acteur Bilal Wahib heeft tijdens het filmfestival van Berlijn de Shooting Star-award ontvangen. De Mocro Maffia-acteur vertelde NOS Stories dat hij het tof vond om de prijs te ontvangen: "De hele zaal zat vol met mensen die ik niet ken. Ik was wel echt zenuwachtig, maar het was gewoon leuk. Ik vond het gevaarlijk. Ik vond het hard."

Shooting Star

Tijdens het filmfestival van Berlijn worden jaarlijks Shooting Stars uitgereikt aan de grootste jonge talenten van Europa. Bilal ging er vandoor met de Nederlandse award en volgt daarmee andere grote namen op zoals Hannah Hoekstra, Marwan Kenzari, Abbey Hoes, en Jonas Smulders. Ook wordt de film Paradise Drifters, waarin hij een van de hoofdrollen speelt, vertoond op het Duitse festival.

Mocro Maffia en Commando's

Bilal Wahib ken je natuurlijk van zijn rol als Mo de Show in de spannende Videoland-serie Mocro Maffia of misschien uit Spangas, Nieuwe Buren of de succesfilm De Libi. Bilal is in 2020 ook weer te zien in het tweede seizoen van Mocro Maffia en gaat ook een rol spelen in de NPO3-serie Commando's, die later dit jaar moet uitkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie