Films, Series & TV

Keanu Reeves doneert stiekem al jaren miljoenen aan kankeronderzoek

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Keanu Reeves doneert stiekem al jaren miljoenen aan kankeronderzoek

In films zoals John Wick moordt Keanu Reeves gevaarlijke criminele organisaties uit, maar in het echte leven is het blijkbaar een hele lieve guy. Je hoort er niet veel over, want waar veel beroemdheden graag te koop lopen met hun goede daden, blijft de Canadese acteur juist op de achtergrond met al het goede dat hij doet.

Kanker

Zo heeft Keanu Reeves al vijftien jaar een stichting waarmee hij kankeronderzoek en kinderziekenhuizen financieel steunt met miljoenen dollars. In tegenstelling tot andere beroemdheden draagt de stichting niet zijn eigen naam. Vooral het onderzoek naar kanker raakt hem waarschijnlijk diep, omdat zijn zus Kim in de jaren negentig leukemie bleek te hebben. Keanu Reeves zorgde in die periode hoogstpersoonlijk voor zijn zus. Ze is inmiddels kankervrij.

Moeilijk leven

Eigenlijk heeft Keanu Reeves het nooit makkelijk gehad. Zijn vader was drugsverslaafd en verliet het gezin toen hij pas drie jaar oud was. Zijn beste vriend River Phoenix stierf aan een overdosis drugs. Het kind dat hij met zijn vriendin Jennifer Syme verwachtte, werd doodgeboren. Het stel ging uit elkaar en maanden later kwam Jennifer om het leven bij een auto-ongeluk. Het is dus bewonderingswaardig dat de beste man zich inzet om anderen te helpen, terwijl hij het zelf altijd moeilijk heeft gehad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie