Food

Augurken vervangen de broodjes in deze 'broodjeszaak'

foto: Instagram: elsies_pickles
  1. Newschevron right
  2. Augurken vervangen de broodjes in deze 'broodjeszaak'

Waarom zou je augurken en komkommers in je broodje doen als het ook als het broodje zelf kan dienen? Die switch scheelt een flink aantal koolhydraten en is daardoor een stuk gezonder. In New Jersey werkt een lunchzaak met dat soort augurkenbroodjes. Bij Elsie's kan je niet kiezen uit rogge-, volkoren- of speltbrood, maar wel uit speciale dikke augurken, dunne augurken en zelfs komkommers om te dienen als vervanger van het broodje.

Augurken en komkommers

In de Amerikaanse 'broodjeszaak' hebben ze twee soorten specials. Bij de eerste variant snijden ze de zure en minder zure bommen door midden en stoppen daar het beleg of de saus in. De tweede variant wordt gemaakt van dunne plakjes komkommer en augurk. Die worden als een soort wrap om het beleg heen gerold. Je kan de augurkenbroodjes en wraps met allerlei soorten ingrediënten bestellen. Ze hebben ook een ruime keuze in sauzen, maar bedenk wel dat het aantal calorieën dan als een raket omhoog schieten.

Familierecept

"Eigenlijk zijn wij een broodjeszaak zonder brood", zei eigenares Katherine Cohen in een eerder interview aan de Thrillist. Ze verkopen de augurkenbroodjes al sinds 2015, maar het zijn niet zomaar augurken. Volgens Cohen worden ze klaargemaakt volgens een oud familierecept dat ze strikt geheim houden.

Ster advertentie
Ster advertentie