Food

I Hate Coriander Day: 3 herkenbare momenten als je koriander haat

  1. Newschevron right
  2. I Hate Coriander Day: 3 herkenbare momenten als je koriander haat

Hoera! De hele wereld viert vandaag I Hate Coriander Day. Het is een dag waarop alle korianderhaters samen kunnen komen en hun ergernissen met elkaar kunnen delen. Ben jij ook iemand die koriander niet kan uitstaan? Dan komen deze momenten je vast herkenbaar voor.

1. Probeer het nou eens

"Kom op, probeer het nou eens. Je weet niet wat je mist. Je moet koriander gewoon leren eten", is waarschijnlijk iets dat je vaak hoort. Deze opmerking wordt door korianderliefhebbers vaak in de strijd gegooid om meer mensen aan hun kant te krijgen. Zij begrijpen alleen niet hoe diepgeworteld de afkeer tegen koriander is. Je wil het helemaal niet leren eten!

2. maar een klein beetje

Gelukkig kun je in de meeste restaurants de gerechten ook gewoon zonder koriander bestellen. En ook als je bij vrienden of familie gaat eten, kan de koriander meestal geskipt worden. Toch kan het soms voorkomen dat er nog een verdwaald blaadje in je eten zit. "Ach, het is maar een klein beetje, dat proef je toch niet?", is dan vaak de reactie. Uhm, ja dat proef je wel! Een piepklein blaadje verpest gelijk je eetlust.

3. onverwacht

Bij een kom Vietnamese pho of een Mexicaanse taco kun je wel verwachten dat er koriander op zit. Dat is fijn, want dan kun je de kok alvast waarschuwen dat je het gerecht zonder de helse kruid wil. Soms komt koriander alleen in een gerecht waarbij je het totaal niet verwacht. Het gevolg: je moet je complete maaltijd in de prullenbak gooien óf je moet heel onhandig alle blaadjes van je eten afschrapen. Irritant.

I Hate Coriander Day

I Hate Coriander Day is een initiatief van de Facebookgroep I Hate Coriander. Het platform werd drie jaar geleden opgericht en heeft honderdduizenden aanhangers.

Ster advertentie
Ster advertentie