Food

Wereldwijd woeste reacties op kiwi-pizza

foto: Foto: Stellan Johansson
  1. Newschevron right
  2. Wereldwijd woeste reacties op kiwi-pizza

Er wordt door Italianen al woest gereageerd op een pizza Hawaii, maar er is nu een nieuwkomer die hen nóg bozer maakt: de kiwi-pizza.

kiwi's voor kerst

Een Zweedse jongen had voor de kerst een paar kilo kiwi's gekregen en wist niet zo goed wat hij ermee moest doen. Creatief als hij was, bedacht hij zijn eigen pizza: de kiwi-pizza. Hij vertrok naar een plaatselijke pizzeria en verzocht het personeel om zijn zelfbedachte creatie te maken. Het personeel vond het raar, maar was niet te beroerd om op zijn verzoek in te gaan. De klant is koning, toch?!

geen fruit op je pizza

Hij plaatste op 5 januari een foto van zijn creatie op Facebook en vanaf dat moment ging het lós. Fruit op een pizza, dat kan volgens Italianen namelijk écht niet en wereldwijd sluiten velen zich daarbij aan. De kiwi-pizza gaat viraal in Italië, waar mensen reageren op het 'ding' met teksten als "In wat voor wereld leven wij?" en "Dit zou ik nog niet serveren aan mijn ergste vijand".

australische recensent

Een Australische recensent van The Guardian besloot om de pizza te proberen en was wél enthousiast. Volgens haar is het zelfs beter dan een pizza Hawaii omdat de textuur zachter is, "waardoor het wat minder heftig is qua smaakverschil."

Ster advertentie
Ster advertentie