Food

Deze 5 spots staan bekend om hun overheerlijke Japanse ramen

foto: elize010.nl
  1. Newschevron right
  2. Deze 5 spots staan bekend om hun overheerlijke Japanse ramen

Japanners eten het volop: ramen. Maar ook steeds meer Nederlanders slurpen deze Japanse noodlesoep naar binnen. En dat is niet zo raar. Vooral op een regenachtige dag als dit, is het dampende comfort food die maar moeilijk te weerstaan is.

1. Fou Fow Ramen

Op de Amsterdamse Elandsgracht en in de Van Woustraat vind je Fou Fow Ramen. En dat is maar goed ook, want wil je heerlijke Japanse noodles voor weinig geld, dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een gemiddelde ramen ben je ongeveer 12,50 euro kwijt. En de keuze is breed! Een ding: reserveren kan niet en het is er altijd druk. Dus, timing is everything!

2. Yokohama Ramen Saito

Yokohama Ramen Saito is een geliefde plek in Schiedam en zeer bijzonder. De chef, Toshimi Saito, werkte in Japan in een noedelfabriek en draaide ook diensten in die verschillende ramenrestaurants in zijn thuisland Japan. Tegenwoordig maakt hij boekweitnoedels in een van de molens aan een Schiedamse gracht. De dikke verse noedels zorgen er gegarandeerd voor dat je daar voldaan weggaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. Momiji Ramen

Ook in Den Haag mag een goede ramen niet ontbreken. Momiji Ramen zorgt niet alleen voor de traditionele ramens met kip en varkensvlees, maar ook voor varianten met rundvlees.

4. Hinata

Bij Hinata in de Amsterdamse Jordaan is het all about the ramen. Voor iedereen! Ben je vega(n), dan kan je hier perfect terecht voor heerlijke dampende vegan ramen zonder smaakversterkers ofwel MSG.

5. Sanju Ramen

In Utrecht staat Sanju Ramen aan de top. Begin dit jaar opende het eerste ramenrestaurant in 030 haar deuren voor de liefhebber. In de Voorstraat kan je genieten van heerlijke kommen ramen, handgemaakte gyoza en Japanse biertjes.

Ster advertentie
Ster advertentie