Food

Top 7 nostalgische ijsjes

  1. Newschevron right
  2. Top 7 nostalgische ijsjes

Vorige week hoorden we het enge nieuws dat het raketje zou verdwijnen. Al snel was iedereen gerust gesteld, omdat het om een vervroegde 1 april-grap bleek te gaan. Een ding bleek zeker na al die paniek, het raketje heeft een hoge nostalgische waarde. Maar het raketje is zeker niet het enige ijsje dat zo populair is. Hieronder vind je 7 nostalgische ijsjes die jij waarschijnlijk ook tijdens jouw jonge jaren hebt gegeten.

1. Het Raketje

Natuurlijk beginnen we bij het raketje, de mooie drie kleurige ijsjes. Je at ze van top tot teen, laagje voor laagje. Je moest namelijk wel voorzichtig zijn om de volgende kleur mooi te houden. En lekker dat ze waren!

2. Schatkist

Als we vroeger als kleine kinderen chillde op het strand of aan het meer, was het hoogtepunt toch het schatkistje halen. Het was een hele beleving. Ik was dan helemaal in extase op het moment dat er weer iets moois zat in de schatkist. Het speelgoedje raakte ik al snel kwijt en later begroef ik het kistje weer in het zand en ging weer verder met leven.

3. Magnum

Magnums waren nog specialer. Ik was 5 jaar oud toen ik van het bestaan van Magnums wist. We waren op vakantie en mijn grote neven hadden een Magnum gehaald en dat was zo cool! Ik wilde ook en kreeg een klein hapje en dat was het einde van mijn gezonde levensstijl.

4. Spikkel ijs

Als we vroeger gingen shoppen waren het echt heftige tijden. Kleren die niet pasten, the struggle of a fat child, maar YOLO. Ik kreeg heel soms een ijsje op het einde. Een hoorntje met roomijs en spikkels. Alle kleuren van de regenboog. Waarschijnlijk kan niemand zich hierin vinden, maar voor mij was dat het hoogtepunt van de dag.

5. Knetterijs

Ik vond het altijd een beetje een enge ijssoort. Tot de dag van vandaag dacht ik ook dat er een versie was met Smurfen op de voorkant, maar dat was dus allemaal een illusie. Maar goed knetterijs, vond ik echt eng. Ik was bang dat mijn tong eraf viel ofzo...

6. Cornetto

Ik was deze bijna vergeten. Maar ooh wat heb ik er veel van gegeten. Dan niet het a-merk, maar het b-merk. Wat was dat een lekker ijsje zeg. Als de bovenkant op was, at ik de onderkant op. De chocolade vond ik alleen lekker als het hard was, als de chocola al gesmolten was, had ik de game al verloren.

7. split ijs

Dit was echt een lekker citrus ijsje, van de buitenkant fris en aan de binnenkant lekker romig! Ook hiervan at ik eerst de buitenkant op en dan pas de binnenkant.

Ster advertentie
Ster advertentie