Food

Nederland krijgt een döner drive-through

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederland krijgt een döner drive-through

Een bekende dönerzaak in Arnhem gaat binnenkort concurreren met de McDrive, de King Drive en de KFC Drive. Chico's Place verkoopt ambachtelijke kipdöner en blijkbaar loopt het zo hard, dat ze nu een Chico's Drive gaan openen. Dat betekent dat je voortaan niet meer hoeft uit te stappen voor een broodje döner, een Turkse pizza of een broodje gezond.

Drive droom

De drive-through dönerzaak gaat volgens De Gelderlander in februari open in Duiven. Eigenaar Eyyup Uyar zegt dat ze alleen nog op een exploitatievergunning wachten, voordat zijn droom kan uitkomen: "Een drive is altijd een droom van mij geweest. Duiven is de ideale plek daarvoor. Een geweldig punt. Je hoeft niet naar het centrum van de stad én het is er makkelijk parkeren."

Bestellen bij de paal

Je kan je döner of lahmacun via een praatpaal bestellen, net als bij fastfoodrestaurants. Daarna kan je het afrekenen en ophalen bij een balie. Je hoeft dus niet uit te stappen. Dat kan overigens wel, want de eigenaar wil ook nog een klein terras plaatsen met een paar tafels.

Ster advertentie
Ster advertentie