Food

Dalgona coffee: waarom de hele wereld dit drankje maakt

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Dalgona coffee: waarom de hele wereld dit drankje maakt

Nu iedereen verplicht thuis zit, hebben veel mensen tijd in overvloed. Op het internet gaan daarom talloze challenges en hypes rond om je te vermaken tijdens deze saaie quarantaine-dagen. Een van de uitdagingen die viral gaat is het maken van Dalgona Coffee. Dit ijskoude koffiedrankje wordt door mensen over de hele wereld gedronken.

Wat is dalgona

Dalgona coffee is eigenlijk een soort opgeklopte, luchtige koffie met heel veel suiker. Het zoete drankje bestaat uit slechts vier ingrediënten: oploskoffie, suiker, water en melk. Dalgona dankt zijn naam aan de gelijknamige Zuid-Koreaanse streetfood snack: een toffee-achtig snoepje.

Waar komt het vandaan

De Dalgona-hype ontstond in februari in Zuid-Korea. Toen postte de Koreaanse YouTuber 뚤기ddulgi een recept van Dalgona Coffee. De video in inmiddels bijna vier miljoen keer bekeken.

De video heeft ervoor gezorgd dat miljoenen anderen het drankje ook maken. Onder de hashtag #dalgonacoffeechallenge worden op TikTok, Instagram en YouTube ontelbaar veel foto's en video's van het populaire drankje gedeeld.

Hoe maak je het
Om de Dalgona coffee te maken, doe je twee eetlepels water, twee eetlepels suiker en twee eetlepels oploskoffie in een kom. Het is belangrijk dat het oploskoffie is en geen verse koffie. Vervolgens klop je het mengsel luchtig. Dat kan je met de hand doen of met een mixer. Doe je het met de hand, dan zul je volgens het recept van BuzzFeed minstens tien minuten moeten kloppen om de juiste structuur te krijgen. De mix is klaar als het aan de garde blijft hangen.

Als de luchtige Dalgona-mix klaar is, doe je een royale hoeveelheid in een glas koude melk met wat ijsblokjes. En dan is het populaire drankje klaar!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie