Food

7x toffe foodfestivals die jij de komende tijd wilt bezoeken

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. 7x toffe foodfestivals die jij de komende tijd wilt bezoeken

We gaan richting de zomer en dat betekent naast veel toffe feesten, strandbezoekjes en barbecues ook: foodfestivals! Je hebt de standaard festivals met allerlei verschillende soorten voedsel door elkaar, maar er komen ook steeds meer foodfestivals die zich echt specialiseren in één soort gerecht of keuken. En stiekem zijn wij daar heel erg fan van!

Geen idee welke van die foodfestivals jij de komende tijd moet bezoeken? FunX zet speciaal voor jou onze zeven favorieten op een rijtje.

Frituurfestival

Patat, kipnuggets, kaassoufflés... als je dit hardop zegt en je krijgt er direct honger van, dan hebben wij goed nieuws voor je. Er komt namelijk een festival dat volledig in het teken staat van frituren. Niet meer aan de frituur ná het uitgaan, maar speciaal de deur uitgaan voor het frituren dus!

Het festival vindt plaats op 2 juni in Groningen en wordt door de organisatie omschreven als het 'vetste festival ooit'. Voor mensen die halal eten zijn er ook genoeg toffe opties: wat dacht je bijvoorbeeld van de eierbal? Of een goddelijke portie raspatat; de koning onder de patatsoorten. Yum.

Sushi festival

Er worden al een tijdje meerdere sushifestivals gegeven en ook dit jaar is het weer raak. Zo heb je 7 t/m 9 juni het Sushi & Ramen festival in Amsterdam, is er op 27 en 28 juli een Sushi Festival in Amstelveen en werd in januari aangekondigd dat er een internationaal Sushi Festival in Rotterdam wordt gehouden op 7 september.

Ook Festival Joy biedt voor de sushiliefhebbers een boel plezier en daarnaast kun je ook meedoen aan bijvoorbeeld een stevig potje karaoke: het festival vindt van 17 t/m 19 mei plaats in Den Haag en van 6 t/m 8 september in Utrecht.

Pizzafestival

Als er één ding is waar we gek op zijn, is het pizza. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen bleek dat er een heus pizzafestival gaat komen. Op 25 mei vindt het Amsterdamse Pizza Festival in het Rembrandtpark plaats.

Hier kun je genieten van de klassiekers (pizza margarita), veganistische pizza's en hele speciale pizza's die je nog nooit ergens anders geproefd hebt. Daarnaast worden er workshops gegeven, kun je meedoen (of gewoon kijken) naar een pizza eetwedstrijd of de calorieën er weer afdansen in de silence disco. Het enige wat mist? Eh, Turkse Pizza, duh!

Funky Vegan Festival

Veganist zijn is al heel lang niet meer gelinkt aan geitenwollensokkentype's, het is hartstikke hip. En wanneer iets hip is, komt er natuurlijk een speciaal festival voor. Zie daar het Funky Vegan Festival, dat op 11 en 12 mei plaatsvindt bij Ruigoord, Amsterdam.

Naast goddelijk vegan eten kun je hier ook allerlei informatie vinden over dierenrechten en de voedselindustrie, waar je even over na kunt denken op fijne beats of in de chill out area.

Asian Street Food Festival

Wij houden van sushi, maar we houden ook van Asian streetfood. En laten we daar nou ook een festival van hebben binnenkort. Op 22 en 23 juni staat Amsterdam in het teken van de Aziatische streetfoodhapjes met keukens uit Korea, Vietnam, Thailand, Japan, India en meer. En mocht je nog niet genoeg van die sushi hebben: ook hier valt goddelijke sushi te krijgen.

Kip Festival

Als er iets is waar wij niet zonder kunnen is het wel kip. Dus drie keer raden hoe blij wij waren toen er vorig jaar een heus KIP Festival plaatsvond in Rotterdam.

Voor dit jaar zijn er nog geen plannen gemaakt, maar de organisatie is nog altijd actief op social media. Zou het dan toch...

Champagne festival

Weer eens iets anders dan flessen poppen in de club: flessen poppen op een foodfestival. Van 28 tot 30 juni wordt het Fête Champagne Festival in het Rembrandtpark in Amsterdam gegeven, waar je meer dan honderd soorten champagne kunt proeven.

Daarnaast zijn er acts, is er een mark en kun je ook iets eten bij één van de bistro's die speciaal voor het festival worden opgezet. Dj's, live-acts en 'natuurlijk bubbels & wijn'.

Ster advertentie
Ster advertentie