Food

Benmoussa deelt zijn recept voor Marokkaanse Zaalouk

  1. Newschevron right
  2. Benmoussa deelt zijn recept voor Marokkaanse Zaalouk

Alle moslims hebben hun eigen gerechten waarmee ze het vasten verbreken. Van Indonesische Lontong Sayur tot Somalische Halwa. Dit keer deelt chefkok Benmoussa, wiens roots in Marokko liggen, zijn recept voor Zaalouk, een Marokkaanse salade van gekookte aubergine en tomaten.

RECEPT

BENODIGDHEDEN

  • 2 aubergines
  • 3 rode paprika
  • 6 tomaten, gepeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zonnebloemolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • Snufje cayennepeper
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • Klein bosje peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet in de tussentijd een ruime pan met water op het vuur om de tomaten te ontvellen.
  • Was de paprika's, aubergines, leg ze op een met folie bedekte bakplaat en rooster ze 40 minuten in het midden van de oven. Tussentijds even keren.
  • Snijd een kruisje in de kontjes van de tomaten en dompel ze in het kokende water. Je kan de tomaten uit het water halen wanneer je het velletje een beetje ziet krullen.
  • Verwijder ze uit het kokende water en doe ze direct in een kom met koud water om af te koelen.
  • Verwijder de velletjes en hak de tomaten in stukjes.
  • Wanneer de paprika, aubergines klaar zijn kun je het vel er vanaf trekken.
  • Snijd de paprika, aubergines in kleine stukjes. (Wanneer de paprika, aubergines wel al goed zacht van binnen zijn geworden kun je het vruchtvlees er uit schrapen met een lepel.)
  • Neem een ruime (koeken)pan en zet die op een middelhoog vuur met wat zonnebloemolie of olijfolie.
  • Fruit het teentje knoflook en voeg de komijn, koriander, cayennepeper en tomatenpuree toe.
  • Voeg daarna de gehakte tomaten, paprika en aubergines toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat dit geheel 20 tot 30 minuten zonder deksel stoven.
  • Druk af en toe met een spatel het vocht uit de tomaten, paprika en de aubergine.
  • Wanneer alles zacht is gestoofd, draai je het vuur uit en voeg je de peterselie en olijfolie naar smaak toe.
Ster advertentie
Ster advertentie