Food

Bakt Jayh er wat van in de online eetserie van Jasmine Sendar? #ZekerEten

  1. Newschevron right
  2. Bakt Jayh er wat van in de online eetserie van Jasmine Sendar? #ZekerEten

"Ik ga eerst m'n handen wassen. Ik bedoel eh..je weet niet waar ik net geweest ben," zegt Jayh lachend bij Jasmine Sendar in de keuken. Hij is niet komen kijken wat de pot schaft, maar om te koken voor Zeker Eten! Menu van de dag: Galiña Stobá ku aros y broccolli ofwel gestoofde kip met rijst en broccolli. De Bobbel-zanger heeft een Marokkaanse vader en Antilliaanse moeder, van wie hij wel heeft leren kokkerellen. Maar hij staat haast nooit zelf achter het fornuis.

Prins Jayh

Jasmine kwam tot de ontdekking dat Jayh toch eigenlijk best wel een 'prins' is. "Hell yeah! Dat komt door mijn familie, vrienden en kenissen, die willen me altijd verwennen." Nog een reden waarom hij niet graag kookt: knoflook. "Het blijft in je klauwen zitten voor drie dagen ofzo!" Maar voor Jasmine maakte hij natuurlijk een uitzondering. Om te beginnen: een mooie roze schort tegen de spetters. "Echte mannen kunnen roze dragen."

"Makamba"

Niet alleen Jasmine deed ontdekkingen, ook Jayh! "Je bent echt een makamba." Terwijl Jasmine niet wist wat ze hoorde, legde de chefkok van de dag het natuurlijk even uit. "Ik merk het gewoon aan hoe je kookt. Een makamba is een Papiaments woord voor Hollander. Zij heeft daar veel weg van. Ik ook hoor."

Ster advertentie
Ster advertentie