Food

Deze 9 ijsjes heb jij vroeger sowieso wel eens gegeten

  1. Newschevron right
  2. Deze 9 ijsjes heb jij vroeger sowieso wel eens gegeten

Wie houdt er niet van ijs? Of het nu winter of zomer is, een ijsje gaat er altijd wel in. Het is op deze throwback thursday tijd om wat nostalgische gevoelens naar boven te halen met een lijstje van ijsjes uit je kindertijd!

1. De kauwgombeker

De kauwgombeker was vroeger erg populair. En of het echt lekker was? Tsja... het ging eigenlijk niet om het mierzoete ijs, maar vooral om de (keiharde) kauwgombal aan het einde.

2. Solero Shots

Dit ijsje - dat bestond uit honderden mini ijsballetjes - was de ultieme verfrissende snack voor op het strand.

3. Bug pops

Of je nu een Timor en Pumba-fan was of niet, grote kans dat jij wel eens een Bug Pop hebt gegeten. In dit waterijsje zaten winegums in vorm van insecten verstopt.

4. Winner taco

Als je echt geluk had, dan mocht je van je ouders een Winner Taco. Dit veel te grote ijsje was superonhandig om te eten en het werd dan ook gegarandeerd een kliederboel. Maar ja, lekker was het in ieder geval wel.

5. Liuk

Het is een bijzondere combinatie: citroenijs met drop. Toch werd het Liuk-ijsje een regelrechte hit in zowel Nederland als Italiƫ.

6. Stoplicht-ijs

"Hey, het is groen! O, nee nu is het weer rood", aldus het jongetje uit de legendarische Fruitjoy-reclame. Dankzij deze reclame werd het waterijsje dat op een stoplicht lijkt enorm populair.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

7. Knetterijs

Het was een rare sensatie dat knetterijs. En nog steeds is dit knetterelement in veel lekkernijen terug te vinden, want het blijft bijzonder!

8. Donald Duck-ijs

Vroeger bestonden er ook talloze ijsjes die moesten lijken op een populaire cartoon. Zo had je een Donald Duck-ijsje, maar ook ijs in de vorm van Tweety en Mickey Mouse.

9. Joekels

In tegenstelling tot veel van de voorgaande ijsjes uit dit lijstje, hoefde je voor deze Joekels niet naar de snackbar. Deze ijsjes kon je gewoon in de supermarkt halen en waren voor veel kinderen het toetje. Tenminste... als ze hun bord netjes leeggegeten hadden.

Ster advertentie
Ster advertentie