Food

Nederlandser kan niet: naast de chocoladeletter, nu ook de kaasletter

foto: Kaasletter.nl
  1. Newschevron right
  2. Nederlandser kan niet: naast de chocoladeletter, nu ook de kaasletter

Het begon als een eenmalig verzoek bij een kaasboer Schellach in Zeeland, maar inmiddels is het een groot succes: de kaasletter. Een enorm goed idee, want inmiddels komt de kaasboer al kaas te kort.

snelle letters

De 28-jarige Niels Steenbakker hoorde van het verzoek en zag er gelijk markt in. Hij haalde de kaasboerderij over om samen een webshop op te zetten, vertelt hij aan AD.

''Andere kaasboeren doen het ook, maar het is nooit echt doorgedrongen in het land. Het is veel werk om een letter uit kaas te snijden, daarom hebben we mallen van de letters P(iet) en S(int) gemaakt, zodat we ze ook echt kunnen verkopen.''

Gezond alternatief

De productie van de kaas gaat dankzij de mallen een stuk sneller. Je kunt kiezen uit 25 soorten kaas, zoals jong belegen, oude kaas of een speciale kruidenkaas. De webshop bestaat al drie jaar, maar pas dit jaar is de kaasletter echt een groot succes.

''Het is echt Nederlands, en eens iets anders dan een chocoladeletter. Een gezond alternatief zou je kunnen zeggen.''

Zweetkaas?

Maar kaas in je schoen, kan dat wel? ''Ze zijn vacuüm verpakt. Je kunt hem net als een chocoladeletter in één keer opeten, al zit je dan wel voor een paar dagen vol. Kaasschaven voor op je boterham kan natuurlijk ook.''

Ster advertentie
Ster advertentie