FunX

Jay Z nam vaderrol over in Eddy Ra's leven

  1. Newschevron right
  2. Jay Z nam vaderrol over in Eddy Ra's leven
De lyrics van rapper Eddy Ra gaan vaak diep, maar wat verwacht je anders van iemand die op jonge leeftijd vader werd en zijn vrouw een paar jaar later verloor? Eddy vertelde vanochtend in Start over die emotionele momenten, maar ook hoe Jay Z hem onbewust opvoedde en wanneer zijn langverwachte album eraan komt.

Jay Z

Eddy vertelde in de snippet swirl dat Jay Z hem inspireerde toen hij jong was: "Jay Z was als een vader voor mij, want mijn eigen vader was het niet. Ik luisterde naar Jay Z en nam al mijn informatie en advies van hem over. Hij moet eigenlijk kinderbijslag krijgen. Jay Z leerde mij om onafhankelijk te zijn en bewust te zijn van elk aspect van je persoon. Hij groeide ook zonder vader op, schrijft ook zijn raps niet op en hij heeft zichzelf op zakelijk vlak flink ontwikkeld."

Ongeleid projectiel

Eddy's vader woonde in Suriname en daarom zag hij hem om de vijf jaar. "Ik heb nu een goede relatie met mijn vader, maar destijds was hij er niet. (..) Ik had niemand die mij richting gaf en daardoor was ik een ongeleid projectiel. Ik kon een vervelende jongen zijn, door mijn omgeving, vrienden en invloeden. Een vader had mij stabiliteit en toekomstperspectief kunnen bieden. Hij had mij als man bewust kunnen maken van de wereld om mij heen."R.I.P.

Op de track Gemiste Kansen rapt Eddy Ra over zijn overleden vrouw en in Start vertelde hij hoe heftig die periode was: "Dat is heel ingrijpend. Je slaapt elke dag naast iemand en ineens is die persoon er niet meer. Dan wil je niet meer in dat bed slapen. Ik had nooit verwacht dat ik zoiets zou meemaken en dat ik alleen zou staan met mijn kids. Je moet met alles gaan dealen op één inkomen."

Slapeloze nachten

Eddy viel na het plotselinge overlijden van zijn vrouw flink af en richtte zich alleen op de opvoeding van zijn kinderen: "Ik denk dat die ervaring mij sterker, wijzer en handiger heeft gemaakt. Dat moet ook wel als je elke dag brood moet smeren en haren in elkaar moet zetten. Je wordt een Renaissance Man zonder dat je het zelf door hebt. Het is zes jaar geleden, maar het is nog steeds fris. Ik denk nog vaak aan haar en daarom slaap ik waarschijnlijk zo weinig."

Album

Het langverwachte album van Eddy Ra komt er dit jaar aan! "Winne zei me altijd dat je plezier moet hebben bij het maken van muziek. Ik ben het publiek nu aan het klaarstomen met losse nummers en maak zo het pad vrij." Zo vond vanochtend de première van zijn nieuwe single Tatoeage plaats in Start. Samen met voetballer Orlando Engelaar zijn ze het label Thinknology gestart en daar zal het nieuwe album uitgebracht worden.

Beroemde familieleden

De meeste mensen kennen Eddy Ra als het broertje van U-niq, maar dat is niet het enige beroemde familielid in zijn familie. De Rotterdamse rapper vertelde in Start dat de Surinaamse president Desi Bouterse zijn oom is en ook oud-minister president Johan Adolf Pengel is familie van hem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie