FunX

"Moeilijk connecten met God als Busta in je hoofd zit"

  1. Newschevron right
  2. "Moeilijk connecten met God als Busta in je hoofd zit"
Noureddine van Steenvoorden kwam vanochtend langs in Start om te vertellen over de nieuwe tentoonstelling 'Bekeerd'. Hij werd geboren als Marco van Steenvoorden, maar tien jaar geleden bekeerde hij zich tot de islam en nu is hij één van de gezichten van het boek 'Bekeerd' en de bijbehorende tentoonstelling die te zien is in het Amsterdam Museum. De foto's zijn gemaakt door Saskia Aukema.

Boekenwinkel

Noureddine werkt als begeleider in de gehandicaptenzorg met kindjes tot 6 jaar en is helemaal gek van Ajax, Schotland en skaten. Daarnaast duikt hij bijna dagelijks dieper in het geloof. Die liefde voor de islam begon ooit in de boekenwinkel waar Noureddine werkte: "Ik ging de vertaling van de Koran lezen toen ik in een boekenwinkel werkte. Ik had veel gesprekken met moslim-collega’s en ben toen als een malle in de boeken gedoken," vertelde hij in de ochtendshow met Fernando.

Busta en God

Ooit was Noureddine ook een muziekfreak, maar hij vertelde vanochtend dat het de laatste tijd minder is geworden: "Als je vaak muziek op je hoofd hebt, denk je minder vaak aan God. Het nadeel van goede liedjes is dat ze in je hoofd gaan zitten. Je kan niet steeds aan Busta Rhymes denken terwijl je een connectie met God probeert op te bouwen."

Ster advertentie
Ster advertentie