FunX

Meester Bart mist waardering van politiek

  1. Newschevron right
  2. Meester Bart mist waardering van politiek
Meester Bart is leraar Engels op een school in Amsterdam Zuid-Oost. Daar begon hij de grappige en opvallende uitspraken van zijn 200 leerlingen in een schriftje te schrijven en te delen op Facebook. Na doorslaand succes op social media, besloot Bart Ongering de uitspraken van zijn leerlingen te bundelen in een boek genaamd: 'Ik hoef niet op te letten, ik weet alles al'.

Onderbetaald

Dat leraren onderbetaald worden is algemeen bekend, maar Meester Bart heeft daar geen moeite mee. “Je weet van te voren dat een leraar niet veel verdient. Je moet ook niet verwachten dat je ineens drie auto's voor de deur kan hebben of in Blaricum kan wonen." Het moet volgens de docent Engels ook niet om geld gaan: "Je staat niet voor de klas om salaris te krijgen, want dan moet je echt een andere baan gaan zoeken. Je staat er om rijk te worden van de liefde en warmte die je met die kinderen kan delen.” aldus Bart.

Ondergewaardeerd

Geld is geen gemis voor Meester Bart, maar wat hij wel mist is waardering voor leraren vanuit de politiek: "Van de ouders voel ik veel waardering, maar de politiek kan vaker laten zien dat een lerarenbaan heel aantrekkelijk kan zijn. In de berichtgeving naar de media toe kan het in een positiever daglicht gezet worden. Ze mogen harder nadenken, dan ze nu doen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89977411"></iframe>
{/source}

Leerlingen als auteurs

Ondanks dat hij zijn eerste boek heeft uitgebracht, ziet meester Bart zichzelf niet als een schrijver. De docent vertelde vanochtend in Start dat hij zelfs geen credits neemt voor zijn eigen boek: “Ik zie mijn ruim 200 kinderen op school als de kleine auteurs van het boek. Ik ben degene die ze heeft verzameld,” aldus de leraar.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89977330"></iframe>
{/source}

Opvoeder Bart

Meester Bart vindt dat hij als leraar ook deels opvoeder is. “Ik denk dat je als leraar meehelpt aan het opvoeden van kinderen. De ouders moeten wel het grootste gedeelte doen, maar het kan niet zo zijn dat je als leraar zegt: ik ben er alleen maar om les te geven in mijn vak en verder zoek je het maar uit.” Toch verwarren sommige leerlingen hem af en toe met hun vader. Zo vertelde meester Bart dat een leerling ooit het volgende zei: "Meester, op school bent u eigenlijk mijn vader." Ben je benieuwd naar het hele interview? Luister het dan hieronder terug.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89979485&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie