FunX

SPOKEN | Israël en Palestina: ongelijke strijd

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN | Israël en Palestina: ongelijke strijd
De afgelopen week laaide het geweld tussen Israël en Palestina op de Gaza-strook weer enorm op, nadat het IDF, de Israëlische Defence Force, de Hamas-leider Ahmed Jabari gericht om het leven bracht. De vraag is natuurlijk, waarom laait het geweld nu weer op? Heeft dat wellicht iets te maken met de de aanvraag die de Palestijnen hebben liggen bij de VN ter erkenning van hun staat? Dat vraagt Manu aan journalist en verslaggever Jan Eikelboom die op het moment van het interview de raketten letterlijk over zijn hoofd zag vliegen in het zuiden van Israël.

Cultuursubsidies Duitsland

In een klein, maar opmerkelijk berichtje uit de krant van afgelopen week kon je lezen hoe Duitsland de cultuursector het komende jaar extra gaat subsidiëren met 100 miljoen. In Nederland wordt er op dit moment natuurlijk fors bezuinigd op de cultuursector en daarom gaat Manu in gesprek met Joop Daalmeijer, voorzitter van de Raad voor Cultuur en Henriette Post, directeur van het Fonds Podiumkunsten over hoe het nu eigenlijk gesteld is met de kunst en cultuur in Nederland. En of de bezuinigingen nog gezorgd hebben voor onverwachtse, positieve ontwikkelingen in de sector?

Time Traveling

In de rubriek Duidelijke Taal belt Manu met Gery Mendes, oftewel GMB die enthousiast vertelt over zijn éénmalige show Time Traveling in de Rotterdamse club Bird a.s. zaterdag 24 november. Verder licht hij zijn keuze voor een liefdesnummer van Pat Benatar, een beroemde zangeres van de jaren '80 uit.

Spook van de Week

Het Spook van de Week wordt voor het laatst voorgedragen door Amier Papier. Hij geeft het stokje door aan dichter en meervoudig Poetryslam kampioen Gijs ter Haar die op de dag van de uitzending ook zijn nieuwe album Niemandsland i.s.m. Jouke Koning heeft gereleased.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201211182100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1:

Pete Philly & Perquisite - Empire
Freeman - Palestine-Israel
Lupe Fiasco Ft. Skylar Grey - Words I Never Said
Nas & Damian Marley - Land Of Promise
GMB - Mr. Entity
Pata Banatar - Love Is A Battlefield (Duidelijke Taal: GMB)
Stryder - Lieve Palestina
Bob Marley - So Much Trouble In The World

Uur 2:

Common - The Light
Outkast - The Art Of Storytellin' Pt. 4
Kendrick Lamar - The Art Of Peer Pressure
Mos Def - Magnetic Arts
Company Flow - Vision Of Art
Amier Papier - Alles Of Niets
RA The Rugged Man - Stanley Kubrick
Flying Lotus - Nose Art
Guru Ft. Angie Stone - Keep Your Worries

Ster advertentie
Ster advertentie