FunX

"Echte rappers zijn verhalenvertellers"

  1. Newschevron right
  2. "Echte rappers zijn verhalenvertellers"
Twitter ontplofte dit weekend door de albumrelease van de Great Minds, oftewel Dr. Moon, Jiggy Djé, Sticks en Winne. Journalist en hiphopliefhebber Saul van Stapele vindt het tof dat drie rappers van dat niveau elkaar inspireren. "Het werkt heel goed om ze samen te horen, want ze sturen elkaar naar grotere hoogte. Het is los en speels."

Betrokken

Op de website van de Great Minds is te lezen waar de rappers in de lyrics naar verwijzen. Zo hoor je volgens Saul heel goed hoe rappers hun vak benaderen. "Soms kan in één zin zoveel zitten voor iemand, dat hij aan waarde wint als iemand dat uitlegt." Je wordt volgens Saul dieper betrokken bij het proces.

Verhalenverteller

De Great Minds zijn volgens Saul van Stapele de crème de la crème op het gebied van teksten. "Je hoeft niet perse heel diep te zijn of metaforen te vinden, maar een goede rapper is een verhalenverteller." Ben jij het met hem eens?

Alleen Maar Lyrics

Saul van Stapele interviewt Great Minds-rapper Sticks op 25 juni in het Haags literair theater Branoul. Hij staat tijdens 'Alleen Maar Lyrics' centraal, omdat de freelance journalist hem productief, scherpzinnig en veelzijdig als verteller vindt. "Hij jongleert met taal maar hij kan ook met heel veel details, gevoel en emotie verhalen vertellen," aldus Saul. Daarnaast noemt hij de vele verwijzingen naar boeken die Sticks in zijn teksten verstopt, een mooi bruggetje naar de literaire avond.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F96417286"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie