FunX

SPOKEN: Elite gangsters & groen dieet vs. paleo

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Elite gangsters & groen dieet vs. paleo
Wat zijn echte gangsters? De mannen op straat of de mannen achter het bureau? Manu zoekt het voor je uit in Spoken. Daarnaast checkt hij ook oerdiëten, groene diëten en spreekt hij met rapper Fotosynthese over zijn nieuwe EP. Tot slot Gino van Weenen als huisdichter.

Dieet

Wat je als voeding tot je neemt is van extreem belang voor je gezondheid. Daarom licht Manu twee bijzondere dieten uit, die eigenlijk een hele levensstijl belichamen. Manu spreekt met paleo-goeroe Mitchel van Duuren die met zijn paleo-dieet tracht terug te grijpen naar wat de oermensen naar binnen werkten en yoga-docent en schrijfster Christine Michon die een groen dieet, bestaande uit veel groene groenten en fruit aanbeveelt.

Gangsters

Wie zijn de echte gangsters? Zijn dat de mannen die elkaar van het leven beroven door misgelopen drugsdeals, of zijn het de gewiekste zakenmannen, bankdirecteuren en politici die met hun invloed vaak miljoenen weten te verduisteren? En wordt er wel genoeg geprobeerd door justitie om witteboordencriminelen aan te pakken? Manu spreekt met zelfbenoemd volksgangster Steve Brown, die op zijn blog een elite-gangster-lijst bijhoudt en strafrechtadvocaat Marielle van Essen.

Duidelijke Taal

Fotosynthese bracht afgelopen week samen met Ares de EP "Geslepen" uit en vertelt vanuit de auto terug naar huis, van een show tijdens het BoomDox Festival in Rotterdam, waarom hij voor een song van Macklemore heeft gekozen in de rubriek Duidelijke Taal.

Dichter Bij De Dichter

Als je een beetje rondhangt in de dichtersscene van Rotterdam dan kan je niet om de goedlachse huisdichter van deze aflevering van SPOKEN heen. Hij maakt onderdeel uit van de Poetry Cricle Nowhere en zet zich voor verschillende organisaties in Rotterdam in om het gesproken woord hoog te houden: Gino van Weenen. Gino schreef voor deze uitzending van SPOKEN speciaal een op maat gemaakte voordracht, die je hier kunt terug lezen.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201309222100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1
MF Doom - Beef Rapp
Dead Prez - Be Healthy
A Tribe Called Quest - Ham 'N Eggs
Common - The Food
Fotosynthese & Ares - Zakelijk
Macklemore Ft. Fences - Otherside Remix (Duidelijke Taal: Fotosynthese)
Masta Killa - Food
Nas Ft. Bust Rhymes - Fried Chicken
Pete Philly & Perquisite Ft. GMB - Balance

Uur 2
Cunninlynguists - America Loves Gangsters
Raymzter Ft. Rick D. - Echte Gangsters
Madvillain - Strange Ways
Jay Z - American Gangster
Midnite - White Collar Criminal
The Roots - Criminal
MF Grimm - I Rather Be Wrong
Gang Starr - Riot Akt
Ster advertentie
Ster advertentie