FunX

'Jij bent liever mooi dan slim'

  1. Newschevron right
  2. 'Jij bent liever mooi dan slim'
In CritiX stond een onderzoek centraal, waaruit blijkt dat Britse meeste vrouwen liever grote borsten hebben dan een hoge intelligentie. En wat blijkt? Ook jij denkt dat je meer kan bereiken met een mooi uiterlijk dan met een goed stel hersens!


Stelling

Op FunX.fm en op de FunX-app vond je gisteren de stelling: 'Met een mooi uiterlijk bereik je meer dan met een goed stel hersens'. Bijna 60% van de stemmers was het eens met de stelling. Dat betekent dus dat de meerderheid uiterlijk belangrijker vindt, dan een stel goede hersenen. Really? Beauty over brains?


Lichaam vs. persoonlijkheid

“Het heeft met onze tijd te maken”, zegt Angela Sluisdom, die ondermeer naar geslachts-gebonden zaken keek tijdens haar studie theater- film- en televisiewetenschappen. Sluisdom verdiepte zich in representatie van verschillende identiteiten in de media. “De manier waarop vrouwen in de media worden vertegenwoordigd is niet goed”, zegt Sluisdom. “Vrouwen krijgen zo het idee dat het lichaam belangrijker is dan de persoonlijkheid.”


Reacties

Natuurlijk kennen we allemaal de sexy videoclips en enorme billboards met schaarsgeklede en goedgevormde vrouwen en mannen. Maar bereik je met een mooi uiterlijk ook meer dan iemand met een goed stel hersenen?
Morpheus: “Jazeker. En dat geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Ik spreek uit eigen ervaring (i.v.m. medische ingreep).”
Kimberley: “Boobies kan je kopen, brains niet.”
Yret: “Ja: een goed stel voorgevels met een kilometer inkijk, is blijkbaar de norm van vandaag.”
xxrbn: “Nou ben toch echt liever slim dan mooi hoor #funx”


CritiX met Q-Bah

Luister hieronder naar de reacties in CritiX (maandag t/m donderdag 21-23 uur).

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F38871765&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie