FunX

Beveiliger Carlos: De eerste keer fouilleren vond ik meteen een vuurwapen"

  1. Newschevron right
  2. Beveiliger Carlos: De eerste keer fouilleren vond ik meteen een vuurwapen"

Het liefst gebeurt er helemaal niets tijdens een avondje stappen, maar als er toch hulp nodig is, dan zijn er gelukkig nog bouncers in de club. Zondag in WorX schoof beveiliger Carlos bij Eva aan om te vertellen over wat hij allemaal meemaakt op zo'n nacht. En reporter Charissa liep een dienst met hem mee om het zelf te ervaren.

Vuurwapen

"Je weet nooit of er iets gaat gebeuren." Volgens de Rotterdammer is dat vooral wat het beroep spannend maakt en dat merkte hij al gauw genoeg.

"Bij mijn eerste keer preventief fouilleren vond ik meteen een vuurwapen."

Zeker overkomen

Als bouncer moet je de verleiding kunnen weerstaan om lekker los te gaan op de muziek en moet je stevig in je schoenen staan. Maar wat heb je nog meer nodig?

"Het is wel een keer voorgekomen dat er iemand met je op de vuist wilde of ging dreigen, maar ik ben van nature een rustig persoon dus ik probeer diegene te kalmeren. En als dat niet lukt, dan moet je je mannetje staan."

Vacature

Het werk van van een beveiliger is niet altijd leuk, bijvoorbeeld wanneer een heftige vechtpartij uitbreekt. Voor Carlos is dat de ervaring dat hem het meest is bijgebleven.

Als dit alles je niet afschrikt en je een baan als beveiliger ook wel ziet zitten, check dan de Facebookpagina van Beveiligingsloket voor een vacature in Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie