FunX

Tradities zijn onsterfelijk

  1. Newschevron right
  2. Tradities zijn onsterfelijk

Ja, tradities zijn onsterfelijk want ze horen zo en ze zijn goed. Tradities bestaan al heel lang omdat ze logisch zijn en dus blijf je er met je tengels af. Tradities zijn heilig en als iets een traditie is, werkt dat als magisch schild tegen elke vorm van kritiek. Zo is grindadráp een geweldige traditie die al héél lang bestaat en waar dus automatisch niks mis mee is.


Grindadráp
Drab maken van grienden, betekent dat eigenlijk. Grienden zijn vriendelijke dolfijntjes die je onder andere tijdens de zomer kunt zien zwemmen in de Atlantische Oceaan. Kijk hoe lief:

Een griend in het water, misschien wel onderweg naar Faeröer (en daarna naar de dolfijnenhemel).

Als je dan toch zwemt of vaart in de Atlantische Oceaan, ergens tussen IJsland, Noorwegen en Schotland in, kom je voorbij de Faeröer. De eilandengroep waar het water elke zomer knalrood kleurt, omdat grienden daar vriendelijk worden afgeslacht. Traditie!

Kinderfeest
De meerderheid van Faeröer vindt grindadráp een geweldig feest en de overheid daar gedoogt het feest. Het is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Kinderen vinden het feest ook heel leuk. De allerjongsten mogen poseren met dode dolfijnen:


Tradities zijn onsterfelijk, dolfijnen niet.

Als ze oud genoeg zijn, mogen ze zelf beginnen met dolfijnen aan spiesen rijgen in de baai. Want de leukste dolfijn, is een dode dolfijn:


Pas op, deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren. Maar dat ligt dan aan jou, aansteller.

Toekomst van de traditie
Je gelooft het misschien niet, maar er zijn mensen die tegen grindadráp zijn. Vaak zijn dat activisten zonder respect voor tradities en kinderfeesten. Ook kan niet altijd worden vastgesteld dat de roots van de voorouders van deze mensen op de Faeröer liggen. Deze mensen moeten dus hun bek houden.

Niks mis mee, tradities. Nooit, nergens. Tradities veranderen niet, laat staan dat ze verdwijnen. Zelfs op en rondom de Faeröer geldt -GELUKKIG- de wiskundige formule:

Meerderheid + Overheid x Kinderfeest = Traditie = Onsterfelijk

Ster advertentie
Ster advertentie