FunX

SPOKEN: #Syrië en de macht van multinationals

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: #Syrië en de macht van multinationals
Wat valt er te halen in Syrië? Hoe groot is de macht van multinationals? Manu bespreekt het deze week allemaal in Spoken. Ook komt Wantigga van Fata aan het woord en hoor je Khalid Amakran in Dichter Bij De Dichter.

De hele wereld lijkt zich inmiddels tegen Syrië aan te bemoeien, maar welke belangen spelen eigenlijk allemaal een rol in het voortdurende conflict in Syrië? Manu spreekt met econoom Radouan Moumen en politicoloog Peyman Jafari over de complexiteit van de burgeroorlog en de mogelijke dreiging dat de oorlog zich verder uitbreidt.

Macht van multinationals

In de docu Big Boys Go Bananas zie je hoe de fruitmultinational Dole een juridische strijd voert tegen voormalige plantagemedewerkers die onvruchtbaar zijn geworden na jarenlang onder de gifdampen te hebben gewerkt die over de bananenvelden werden gesproeid. In hoeverre is een multinational bereid om z'n eigen merknaam en reputatie te beschermen? Manu vraagt het aan hoogleraar corporate strategy aan de Radboud Universiteit Hans van Kranenburg en andersglobalist Petra Kramer die er beiden erg anders over denken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



Duidelijke Taal

Fata staat deze week op #1 in de XChart met Geile Donder. Manu vraagt aan Fatarapper Wantigga wat zijn favoriete lyricale performance is. Na lang wikken en wegen komt Wantigga met het album Train Of Thought van Reflection Eternal, bestaande uit Hi-Tek en Talib Kweli, op de proppen.

Dichter Bij De Dichter

Elke week komt er een nieuwe huisdichter langs bij SPOKEN. Deze week is het de beurt aan de Rotterdamse alleskunner, fotograaf, schrijver en dichter Khalid Amakran die speciaal over de macht van multinationals een wel erg scherpe voordracht schreef.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201309152100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1 Omar Offendum - #Syria
Gikkels - 600 Dagen
Lowkey Ft. M1 & Black The Ripper - Obama Nation Pt. 2
Pharoahe Monch - Agent Orange
Fata - Boven De Wolken
Reflection Eternal - Memories Live (Duidelijke Taal: Wantigga)
Omar Offendum - Damascus
Bob Marley & The Wailers - War

Uur 2 Young Jeezy Ft. U.S.D.A. - Corporate Thuggin'
Kanye West - New Slaves
Brother Ali - Work Everyday
Immortal Technique - Rich Mans World
Lauryn Hill - Neurotic Society (Compulsory Mix)
Dichter Bij De Dichter - Khalid Amakran
Reflection Eternal - Ballad Of The Black Gold
The Roots - Dear God 2.0
EPMD - Da Joint
Ster advertentie
Ster advertentie