FunX

Mama's Boy doet in docu schokkende ontdekking waarom hij vaderloos is opgegroeid

  1. Newschevron right
  2. Mama's Boy doet in docu schokkende ontdekking waarom hij vaderloos is opgegroeid

In de emotionele documentaire Mama's Boy gaat Boy Bruinhard op zoek naar de reden waarom hij is opgegroeid zonder vader. Shamira Raphaëla regisseerde deze korte docu waarin Boy tot een schokkende ontdekking kwam. Fernando sprak Boy en Shamira in Start.

ontstaan docu

Na de internationaal bekroonde film 'Deal With It' gaat regisseur Shamira samen met haar Expeditie Robinson-collega Boy op zoek naar antwoorden. Het idee voor Mama's Boy ontstond tijdens de opnames van Expeditie Robinson.

"We moesten heel lang wachten tijdens het programma en ik had nog twee dagen om een plan in te leveren voor een documentaire over diversiteit. Boy kwam toen met het idee dat hij altijd al een film wilde maken over sterke Surinaamse vrouwen."

Het moest echter een persoonlijke documentaire worden, dus zou het verhaal over Boy zelf moeten gaan. Na goedkeuring van Boy schreven ze samen in één nacht een script op het eiland. Ze stuurden het script op en zo is het idee voor de film verkocht. Ook voor Shamira was de documentaire een openbaring.

"Ik stond aan moederskant, maar tijdens het maken van de documentaire ging ik meer richting de andere kant. Ik ben zelf ook opgegroeid zonder vader."

emotioneel verhaal

Fernando belde vanochtend met Boy. Fernando vond de docu zo mooi dat hij een traantje moest wegpinken.

"Wat een mooie documentaire. Ik moest een traantje wegpinken man. Hij kwam binnen omdat ik dingen herken."

Boy heeft jarenlang een verhaal aangehoord over zijn vader en ontdekte jaren later dat zijn vader een heel ander en best heftig verhaal heeft. Wat begon met een soort boosheid richting zijn vader, bleek totaal anders in elkaar te zitten.

"Het contact met mijn vader is nu vele malen sterker dan voorheen. Het is een last die van mijn schouder afgevallen is."

Documentaire Mama's boy

Ster advertentie
Ster advertentie