FunX

Streamer Avithal over seksisme in de gamewereld: "Veel lelijke opmerkingen"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Streamer Avithal over seksisme in de gamewereld: "Veel lelijke opmerkingen"

De gamesector is overduidelijk nog een mannenwereld, terwijl bijna de helft van de gamers vrouw is. Toch heerst er veel seksisme en Sander belt streamer Avithal die haar eigen ervaringen deelt: "Mensen nemen er echt de tijd voor om jou te willen kwetsen."

Beledigingen

Helaas heeft Avithal zelf ook vaak te maken gehad met seksisme tijdens het streamen. "Als ik vaak online ben, komen er trolls die heel veel lelijke opmerkingen maken zoals: 'Je ziet er niet uit' of dat ik alleen maar zoveel kijkers heb omdat ik vrouw ben of omdat ik tieten heb. Dat soort dingen."

Adres online gegooid

Een tijdje geleden werd zelfs haar adres in de chat gedeeld. "Dat vond ik wel heel erg naar. Gelukkig met het onjuiste huisnummer wel", lacht ze. "Maar voor de rest klopte echt alles en dat is toch wel eng. Want je bent best wel bang dat iemand opeens voor je deur gaat staan of zo."

Af en toe werden er ook nepaccounts aangemaakt, puur met het doel om Avithal te beledigen. "Mensen die nemen er echt de tijd voor om jou toch te willen kwetsen of zo."

Wat moet er gebeuren?

Op basis van haar ervaringen kan Avithal dus beamen dat seksisme echt een probleem is in de gamewereld, maar wat moet er dan gebeuren om dit te veranderen? "Het is heel erg lastig", zegt ze. "Maar ik merk wel dat, omdat er steeds meer vrouwen gamen tegenwoordig, het ook meer wordt geaccepteerd. Als ik het dan vergelijk met tien jaar geleden, was het echt nog veel erger. Dus ik denk eigenlijk dat hoe meer vrouwelijke gamers er komen, hoe meer acceptatie er eindelijk zal zijn en ook wat meer gelijkheid."

Ster advertentie
Ster advertentie