FunX

Christelijke Angelo vast een maand mee en verdiept zich in Koran

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Christelijke Angelo vast een maand mee en verdiept zich in Koran

"Ik hoorde altijd dat de Koran vrij veel op de Bijbel lijkt, dus ik wilde me er meer in verdiepen. En de ramadan is een goede gelegenheid om ermee te beginnen." Dat vertelde FunX-luisteraar Angelo afgelopen nacht aan Morad en Ouassima in Ramadan Late Night. Hoewel hij overtuigd christen is, is Angelo ook heel nieuwsgierig naar hoe de islam beleefd wordt. Zijn eerste dag vasten is niet zonder slag of stoot gegaan, maar he made it!

"Ik had op een gegeven moment wel hoofdpijn, maar uiteindelijk word je wel beloond."

Angelo heeft een iftar gedaan met zijn islamitische collega's. Als hij vragen over de islam heeft, kan hij gelukkig bij hen terecht. "Ze leggen het echt goed uit en gaan er echt voor zitten."

steun

Ook de Surinaamse Eartha vast mee. Hoewel ze het niet een hele maand doet, zoals Angelo, ervaart ze de ramadan wel een beetje. "Ik heb veel Marokkaanse collega's en als steun voor hen ben ik begonnen met vasten."

Ramadan late night

Tijdens de hele vastenmaand staat FunX van 23.00 - 02.00 uur 's nachts in het teken van de nachtshow Ramadan Late Night. Elke maandag- tot en met donderdagnacht draait de show om jouw verhalen. Wil je je mooie momenten of struggles delen tijdens de ramadan? Dat kan. Heb je zoiets lekkers gemaakt dat je het recept wil delen? Dat kan. Heb je tips om fit en scherp te blijven tijdens deze bijzondere maand? Dat kan! Dit zijn natuurlijk niet de enige dingen die besproken worden in de show.

Radio-dj's Morad, Sander en Tannaz zullen bekende en onbekende co-hosts ontvangen, vergezeld worden door de leukste studiogasten, bingewatch-waardige after iftar series bespreken en toffe tunes draaien om uit je iftar-dip te komen.

Natuurlijk is Ramadan Late Night niet alleen voor de moslimbroeders- en zusters. Ook als je niet vast, hoef je je niet te vervelen!

Ster advertentie
Ster advertentie