FunX

Wrong Time Wrong Place

  1. Newschevron right
  2. Wrong Time Wrong Place
In Amsterdam vindt vanavond de 25ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats. Het evenement wordt afgetrapt met de film Wrong Time Wrong Place van regisseur John Appel. Vanochtend vertelde hij in Start hoe de docu tot stand is gekomen.

Anders Breivik

Wrong Time Wrong Place is een documentaire die de rol van ‘toeval’ toont in het leven. De gebeurtenissen van 22 juli 2011 zijn het uitgangspunt van de film. In Noorwegen kwamen toen 77 mensen om het leven bij de bomaanslagen in Oslo en de schietpartij op het eiland Utoya door Anders Breivik. "Ik was natuurlijk verbijsterd over de massamoord, maar als ervaren documentairemaker zag ik een kans om het idee te realiseren waar ik al lang mee rondliep: de rol van toeval in het leven." Verschillende mensen die betrokken waren bij de aanslagen vertellen in de documentaire in detail over de dag die hun leven voorgoed veranderde. "Een man beschrijft bijvoorbeeld hoe hij op zijn kantoor werd weggeblazen door de bomexplosies en een jongen vertelt hoe hij op het laatste moment besloot om naar het zomerkamp op Utoya te gaan", zegt de regisseur.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F67387362&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Moeizaam

Volgens John ging het maken van de documentaire niet makkelijk. "Het maken van de film verliep moeizaam. Ik heb de mensen moeten overhalen om hun verhaal te doen in de documentaire." Daar waren verschillende redenen voor. "De mensen hadden geen zin meer in de media-aandacht, ze konden hun verhaal niet vertellen vanwege de emoties die erbij komen kijken of ze wilden niet dat anderen hun verdriet zouden zien op beeld", aldus de filmmaker.

{source}
<iframe width="550" height="309" frameBorder="0" src="http://media.vara.nl/player.php?id=191585"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie